Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Egen uteplats i grönskande skärgårdsmiljö

Välkommen till härligt sociala ytor, egna lugna rum och en avskild uteplats med blommiga möjligheter. Här bor familjen i ett klimatsmart och hemtrevligt radhus med unikt och ljust gavelläge.

Medan du tillagar middagen i köket kan vännerna hänga på den egna uteserveringen på baksidans trädäck. Under årets kallare dagar passar vardagsrummet lika bra för festmiddagarna, och i köket kan familjen duka upp till den återkommande söndagsbrunchen. För den träningsintresserade finns det goda löpmöjligheter, och ett stenkast bort planeras en aktivitetspark med tillhörande utegym.

Entré och hall

När du kliver in i ditt nya hem möts du av en öppen hall med praktiskt klinkergolv, som underlättar städningen för blöta kängor. Här finns en rymlig skjutdörrsgarderob för hela familjens ytterkläder, och rakt fram finns gästtoaletten med dusch.

Kök och vardagsrum

De långa köksbänkarna, förvaringsskåpen och de energisnåla vitvarorna skapar en ombonad miljö för matlagning och kakbakning. Vid det stora fönstret som vetter mot framsidan finns det gott om plats för bord med fyra till sex sittplatser. Mot baksidan finns hemmets vardagsrum med stort ljusinsläpp och plats för obligatoriskt soffhäng.

Uteplats

Under varmare dagar blir uteplatsen den bästa miljön för avkoppling och rekreation. Här kan du låta barnen leka medan du läser i den nya favoritboken. Trädäcket ligger avskilt från grannar i ett nordostligt läge.

Sovrum 1

När det är dags för nattning ligger hemmets alla sovrum en trappa upp. Det större av dom vetter mot baksidan och rymmer den sköna dubbelsängen, nattduksborden och en mindre byrå. Kläderna förvarar du allra bäst i skjutdörrsgarderoben, eller på den lilla stolen bredvid sängen.

Sovrum 2 och 3

De mindre sovrummen passar bra som barnens rum med gott om plats till leksaker, mjukisdjur och sagoslott. Självklart går det att möblera med en säng och skrivbord också.

Badrum och gästtoalett

I anslutning till sovrummen finns familjens badrum med avkopplande badkar och torkande handdukstork. En trappa ner ligger gästtoaletten och dessutom är båda rummen utrustade med skön golvvärme för huttrande fötter.

Tvättstuga

På nedervåningen hittar du hemmets tvättstuga med klimatsmart tvättmaskin och torktumlare. Här inne ryms tvättkorgen, och använd den ergonomiska arbetsbänken när du ska para ihop barnens små strumpor.

Parkering och förråd

Sist men absolut inte minst hittar du den gemensamma parkeringsytan ett stenkast bort från huset. Några steg mot baksidan ligger också ett fristående uteförråd med plats för blomkrukor och utemöbler.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan