Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Radhus med gavelläge i havsnära kvarter

Mitt mellan storstad och natur finns kustnära Silverslänten. Här har du aldrig långt till svamplockning, båtturer och morgondopp. Dessutom har du citypulsen i innerstan inom bekvämt pendlingsavstånd.

Från entrén kliver du in i det trevliga köket som ger plats för energisk matlagning och avslappnade middagar med vännerna. På baksidan väntar trädäcket som passar bra för midsommarfesten, och en våning upp möts du av tre rymliga sovrum med praktiska förvaringslösningar åt kläderna. Under entréplanet göms den sköna golvvärmen som gör familjens fötter varma under vinterkyliga dagar.

Entré och hall

Här kan barnen slänga av sig jackorna och sparka av sig skorna på det vädertåliga klinkergolvet. I din nya hall finns en rymlig skjutdörrsgarderob med plats för utekläderna och kängorna. Rakt fram ligger gästtoalett och in till vänster finns hemmets kök.

Kök och vardagsrum

Nedervåningens öppna planlösning bjuder in till sällskap och lek. Med kyl och frys i fullhöjd, praktiska förvaringslösningar och integrerade vitvaror skapas en hemtrevlig miljö för matlagningen. I vardagsrummet finns det gott om plats för filmälskare och bokslukare. Här vetter fönsterna mot baksidan och den mysiga uteplatsen.

Uteplats

Bjud över grannarna till din egna uteservering på baksidans trädäck. Här kan gästerna vänta med favoritdrycken medan du tillagar middagen i köket. På familjens uteplats finns det också plats för lek och odling.

Sovrum 1

Hemmets största sovrum ligger på övervåningens baksida med fönster mot baksidan i nordost. Låt dina nära och kära bjuda på frukost på den stora dubbelsängen, och kaffet kan du ställa på ett av nattduksborden. Kläderna förvarar du bäst i den vida skjutdörrsgarderoben.

Sovrum 2 och 3

På övervåningens framsida finns de två mindre sovrummen. De mäter nio kvadratmeter var, har varsin garderob och varsitt fönster ut mot gatan och framsidan.

Badrum och gästtoalett

Medan något av barnen ockuperar badrummet kan du springa ner till gästtoaletten. I familjens radhus finns två badrum med dusch- och badmöjligheter som dessutom är helkaklade med praktiskt klinkergolv.

Tvättstuga

Med energisnål tvättmaskin och torktumlarna spar du både på miljön och plånboken. Ovanför maskinerna ligger en arbetsyta som underlättar vikningen och sorteringen.

Parkering och förråd

Bilen får sällskap av grannarnas fordon på den gemensamma parkeringsytan. På baksidan finns också ett uteförråd med plats till förvaring av både större och mindre saker.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan