Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Välkommen till ditt sociala och klimatsmarta hem

I familjens nya radhus möts du av en smart planlösning uppdelat på två våningar. Utanför väntar ett socialt kvarter nära till aktiviteter, lugn och havsmiljö. Ditt nya hem är dessutom Svanenmärkt.

Innanför dörren väntar öppna sällskapsytor, praktiska förvaringslösningar och hållbara material. I köket kan du tillaga middagen på den energisnåla spisen, och i tvättstugan kan du tvätta i den miljövänliga tvättmaskinen. I vardagsrummet finns det plats för festmiddagen, och under sommaren kan du bjuda hem vännerna till den egna uteserveringen på trädäcket. När kvällen går mot natt väntar vila för hela familjen i de tre sovrummen.

Entré och hall

Här i din nya hall välkomnas du av ett praktiskt klinkergolv och en bred skjutdörrsgarderob. Under golvet finns vattenburen golvvärme som sprider sig över radhusets hela entréplan och till badrummet en våning upp.

Kök och vardagsrum

I köket vetter ett stort fönster mot framsidan i sydväst, och intill ryms matbordet med fyra till sex sittplatser. Nedervåningens öppna planlösning binder smidigt ihop köket med vardagsrummet, som rymmer den sköna soffan och fåtöljen. Här kan du också möblera med middagsbord, hyllor och tv-bänk. Från vardagsrummet kliver du smidigt ut till familjens uteplats.

Uteplats

På sommaren blir trädäcket hemmets förlängda vardagsrum med plats för matbord och stolar. Här kan du slappna av medan du väntar på att tvättmaskinen ska bli klar.

Sovrum 1

En våning upp ligger hemmets största sovrum med stor och praktisk klädförvaring. Här kan du möblera med den sköna dubbelsängen och sängborden, och strax utanför dörren ligger badrummet.

Sovrum 2 och 3

De mindre sovrummen hittar du också på övervåningen. De två rummen har ljusinsläpp från sydväst och varsin garderob. Här kan barnen bygga på sina lekhörnor, måla i målarblocket på skrivbordet och sova skönt i sina sängar.

Badrum och gästtoalett

I ditt radhus finns både dusch- och badmöjligheter vilket hjälper familjen vid morgonrusningen till badrummen. På gästtoaletten finns en hörndusch, och en trappa upp i badrummet finns ett badkar. Under fötterna göms skön golvvärme, och väggarna är helkaklade.

Tvättstuga

Vägg i vägg med gästtoaletten finns familjens tvättstuga med ergonomisk arbetsbänk. Förutom tvättmaskin och torktumlare finns här också husets värmepump och elcentral.

Parkering och förråd

På baksidan finns också ett fristående uteförråd som gärna gömmer utemöbler och annat smått och gott. Bilens egna plats finns runt knuten på den gemensamma parkeringsplatsen.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan