Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Ditt nya hem i härlig skärgårdsstad

I kustnära Silverslänten kan du börja dagen med en skön skogspromenad eller ett svalkande dopp i det blå. Här finns lugnet alltid nära till hands, och storstaden väntar inom bekvämt pendlingsavstånd.

Läs din nya bok på uteplatsen, eller varför inte hämta in de färska tomaterna från odlingen på trädäcket. I ditt nya hem finns det gott om rum för avkoppling och ro, samtidigt som den öppna planlösningen ger utrymme för väldoftande middagar med vännerna. Runt hörnet väntar ett kvarter med trevliga sällskapsytor och lummiga parker.

Entré och hall

På framsidan finns det plats för ett mindre bord och stolar – perfekt till förmiddagskaffet. Intill hittar du hemmets entré som tar dig in i hallen. Här möts du av en stor skjutdörrsgarderob med plats för jackorna, skorna och mössorna.

Kök och vardagsrum

Här i köket kan du låta pastan koka och brödet gräddas medan du slappnar på den ljuvliga uteplatsen. Det finns goda förvaringslösningar integrerat med klimatsmarta vitvaror. I vardagsrummet möts du av stora fönster som vetter mot baksidan i nordost. Här ryms en stor soffa, fåtölj och ännu ett matbord.

Uteplats

Från vardagsrummet kliver du enkelt ut på din nya uteplats. Här ryms det bord, stolar och blommande blomster passande för kräftskivan eller grillmiddagen.

Sovrum 1

En trappa upp ligger hemmets alla sovrum. Det största sovrummet rymmer en bred dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Här kan du spendera långa sovmorgnar och vädra med den friska luften från baksidan.

Sovrum 2 och 3

De två mindre sovrummen passar som arbetsrum, barnkammare och gästrum. Fönsterna vetter mot gatan och framsidan, och i varje rum finns en praktisk garderob.

Badrum och gästtoalett

Intill sovrummen finns hemmets badrum med sitt avkopplande badkar och smidiga handdukstork. Går du en trappa ner hittar du gästtoaletten med hörndusch. Dessa rum är stilrena med helkaklade väggar och klinkergolv. Dessutom göms skön golvvärme för vinterfrusna fötter.

Tvättstuga

När det är dags för att tvätta hittar du hemmets tvättstuga på nedervåningen. Här möts du av en praktisk arbetsbänk som underlättar vikningen och sorteringen. Under bänken står maskinerna uppradat och väntar på att få torka och göra rent dina klädesplagg och sängkläder.

Parkering och förråd

Intill radhusen finns en stor gemensam parkeringsplats med plats för din bil. Sist men inte minst hittar du också hemmets uteförråd på baksidan. Här kan du gömma utemöbler, trädgårdsredskap och vilande skidor.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan