Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Familjens nya radhus nära till morgondopp i havet

I Silverslänten möts du av sociala kvarter och lummig skärgårdsnatur. En kort promenad bort ligger havsviken med goda badmöjligheter och även en planerad aktivitetspark med utegym och lekpark.

Hemmavid möts du av en välplanerad planlösning med ytor för sällskap likväl som för lugn och ro. På de två våningarna möts du av snygg design gjort av hållbara material, och utanför vardagsrummet ligger det rymliga trädäcket mot baksidan. För den träningsintresserade finns bra joggingspår i både skog- och ängsmarker.

Entré och hall

Från hemmets framsida i sydväst kliver du in i den nya hallen. På golvet ligger ett klinkergolv som underlättar städningen av lera och grus. Rakt fram finns nedervåningens toalett och till höger finns en skjutdörrsgarderob som rymmer familjens skor och jackor.

Kök och vardagsrum

Här i ditt nya kök kan du tillaga stora middagar, frukostar och luncher. Dessutom finns det gott om plats med förvaring, och matvarorna ryms väl i den höga kylen eller frysen. Den öppna planlösningen går smidigt över till vardagsrummet, som är det perfekta rummet för den filmintresserade familjen. Här finns det också plats för ännu ett matbord till exempelvis födelsedagsfesterna.

Uteplats

Utrymmet på trädäcket är som mysigast när det nalkas grillning eller kanske en fikastund med grannarna i sommarvärmen. Här kan du låta dig själv koppla av, eller varför inte odla de egna grönsakerna.

Sovrum 1

I det 14 kvadratmeter stora sovrummet ryms dubbelsängen, nattduksborden och en byrå. Tillbringa söndagsmorgonen med en frukost på sängen och låt kläderna hänga fint i den rymliga skjutdörrsgarderoben. Fönstret vetter mot baksidan i nordost.

Sovrum 2 och 3

På övervåningen finns också familjens två mindre sovrum. Här inne ryms barnens alla leksaker, skrivbordet och sängen. Även tonårings planscher och långa sovmorgnar får plats här likväl som familjens arbetsrum.

Badrum och gästtoalett

Som tur är finns det tillgång till två badrum när det ena är upptaget och nöden kallar. Familjens större badrum med skönt badkar finns på övervåningen, medan den mindre gästtoaletten med praktisk dusch ligger en trappa ner. Rummen är stilrena med helkaklade väggar och klinkergolv.

Tvättstuga

Här behövs ingen tidsbokning. I familjens nya tvättstuga finns det alltid tillgång till den klimatsmarta tvättmaskinen och torktumlaren med ovanliggande arbetsbänk.

Parkering och förråd

Ett stenkast bort ligger kvarterets gemensamma parkering med plats för familjens bil. Några steg mot baksidan finns även ett fristående uteförråd med goda förvaringsmöjligheter.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan