Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Klimatsmart radhus i småstadsidyll

I Silverslänten ligger ditt nya Svanenmärkta hem med rymliga ytor och effektiva vitvaror snälla mot miljö och plånbok. Utanför dörren ligger ett mysigt kvarter med torg, lummiga parker och havsstråk.

Medan du väntar på att tvätten ska bli klar kan du passa på att läsa favoritboken på trädäcket, eller varför inte bjuda över grannarna till fika medan barnen leker på övervåningen. Från vardagsrummet kliver du direkt ut på den nya uteplatsen med plats för middagsbord och vilstolar. I familjens nya hem väntar två välplanerade våningar med plats för umgänge och avkoppling.

Entré och hall

På familjens framsida finns det plats för ett bord med ett par stolar för soltimmarna. Intill hittar du entrén som tar dig till det klinkerbelagda golvet i hallen. Här inne ligger en platsbyggd skjutdörrsgarderob med gott om plats till förvaringen av ytterkläderna.

Kök och vardagsrum

Nedervåningen är perfekt för umgänge. I ditt nya kök finns det plats för fyra till sex personer runt matbordet och vidare in i vardagsrummet ryms myssoffan till filmkvällarna. Köksdelen gömmer också på smarta förvaringsmöjligheter och rymlig bänkyta. De stora fönsterna i vardagsrummet vetter mot baksidan och trädäcket.

Uteplats

På baksidan finns den avskilda uteplatsen med stilrent trädäck. Här kan barnen få odla tomater och andra grönsaker som passar bra till salladen. På uteplatsen kan du möblera med matbord, stolar och lummiga växter.

Sovrum 1

Hemmets största sovrum bjuder på 14 kvadratmeter att inreda dubbelsängen och sängborden på. Kläderna förvarar du bäst i den smidiga skjutdörrsgarderoben och fönstret vetter mot baksidan.

Sovrum 2 och 3

På övervåningen ligger också de två mindre sovrummen. Här ryms barnens leksaker eller tonåringens väggplanscher tillsammans med säng, skrivbord och hylla.

Badrum och gästtoalett

I dessa rum gömmer sig skön golvvärme som hjälper när vintern knackar på och fötterna blir frusna. Ta ett långt avkopplande bad i badrummets badkar eller en snabb dusch på nedervåningens gästtoalett. Båda rummen är helkaklade och har städvänligt klinkergolv.

Tvättstuga

Med låg energiåtgång kan du i lugn och ro tvätta och torka kläderna. Den ergonomiska arbetsbänken underlättar när du ska vika kläder och para ihop barnens små strumpor. Här inne finns också hemmets värmepump och elcentral.

Parkering och förråd

I ett friliggande förråd på baksidan ryms utemöbler, pulkor och annat smått och gott. Familjens bil ryms på den gemensamma parkeringsplatsen ett stenkast bort.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan