Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Familjens havsnära hem med bekvämt avstånd till storstan

I Silverslänten kan du hitta balansen mellan avkoppling och storstadspulsen. Här möts du av klimatsmarta lösningar, sällskapliga ytor och ett social kvarter med orangeri och planerad aktivitetspark.

Familjens nya radhus har en praktisk planlösning med tre rymliga sovrum och två badrum. Med några minuters promenad kan du möta morgonsolen vid havet och bara ett stenkast bort finns lekplatsen för barnen. Tröttnar du på lugnet så når du pulsen i storstan på ungefär 30 minuter.

Entré och hall

Hemmets entré når du från framsidan i söderläge. I hallen möts du av en rymlig skjutdörrsgarderob för termobyxorna, jackorna och skorna. Nere på golvet ligger praktisk klinker som underlättar städning av lera och grus.

Kök och vardagsrum

Från hallen når du familjens kök och matplats. Låt vännerna slå sig ner vid det rymliga matbordet medan du tillagar middagen. Bakom köksluckorna göms smidiga förvaringslösningar bredvid miljövänliga vitvaror. I vardagsrummet ryms soffan för de sköna fredagskvällarna och här kan du också duka upp till festmiddagen.

Uteplats

På trädäcket kan hela familjen umgås under de varma dagarna. Här kan du också odla blommor och örtväxter med barnen, och på framsidan får du plats med det mindre bordet för mysiga kaffestunder.

Sovrum 1

Här kan barnen hoppa i den stora dubbelsängen när föräldrarna inte ser. Direkt till höger finns en rymlig skjutdörrsgarderob med plats för två personers klädsamlingar. Fönstret vetter mot baksidan och omgivningarna i nordost.

Sovrum 2 och 3

I de mindre sovrummen kan barnen bygga sin egna frizon. Här kan du möblera med säng, skrivbord och hylla. Barnens kläder går enkelt att förvara i de platsbyggda garderoberna.

Badrum och gästtoalett

Medan familjens mindre medlemmar badar i badkaret kan du ta en dusch på nedervåningens gästtoalett. I båda rummen finns skön golvvärme och helkaklade väggar.

Tvättstuga

Vägg i vägg med gästtoaletten finns hemmets tvättutrymme. Den smarta placeringen av tvättmaskin och torktumlare skapar utrymme för en bra arbetsbänk som underlättar vikning och sortering. Här finns också hemmets värmepump och elcentral.

Parkering och förråd

Nära intill radhusen finns gemensamma parkeringsytor och i uteförrådet på baksidan kan du förvara blomjord, utemöbler och barnens pulkor.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan