Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Lev miljövänligt och naturskönt i trivsamma Ältadalen

Här kan du leva medvetet i svanenmärkt hem med energieffektiva lösningar och smarta materialval. Du bor minuter från sommarens utflyktsmål och njuter dessutom av egen altan med gräsmatta.

I ditt klimatsmarta kök från Marbodal får hela familjen plats att tillaga festmiddagen. Maten avnjuts bäst på den stora altanen eller vid någon av Ältas många picknickplatser. I ditt nya hem har du en social nedervåning med öppen planlösning och en stillsam övervåning för lugn och ro. Kvarteret är designat i dova och natursköna färger vilket ger en harmonisk plats där hela familjen kan hitta hem.

Hall

När du kliver in i ditt nya hem möts du av stilren hall med lättstädat klinkergolv. Ytterjackorna förvarar du längre in i hallkorridoren där det finns plats för kapphylla och skoställ.

Duschrum och tvättstuga

Du har både tvättstuga och ett extra duschrum. I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare ovanför vilka du har en snygg bänkskiva där du viker rena kläder och sorterar smutstvätt. Duschrummet ligger intill hallen och har en yteffektiv hörndusch som gör att du slipper morgonköerna innan jobbet. Båda rummen är ljust helkaklade med golvvärme i klinkergolvet.

Kök och vardagsrum

I ditt stora Marbodalkök tillagas maten på den stilrena keramiska spishällen. Du har ordentliga arbetsytor i snygg design och vid köksfönstret får du plats med spatiöst matbord. Genom den öppna planlösningen tar du dig vidare till vardagsrummet där du finner ytterligare en matplats. Här har du flera stora fönster som ger ljus till spelkvällar i soffan och söndagshäng med korsordslösning.

Uteplats

När du kliver ut på altanens trädäck ser du ut över skog och grönska. På den stora uteplatsen har du gott om plats för loungehörna och utebord med stolar. På den tillhörande gräsmattan kan du organisera badmintonturnering eller ta ut filten och njuta av solen. När vintern kommer förvaras utemöblerna i förrådet.

Allrum

Uppför den vita furutrappan når du allrummet. Här har du gott om plats för avancerade legobyggen eller stor soffa för myskvällen. När familjen växer kan du bygga ett fjärde sovrum.

Sovrum 1

Ditt största sovrum har sin egen klädkammare. Tack vare de smarta förvaringslösningarna behöver du inte slösa golvyta för garderober utan kan fokusera på den mysiga dubbelsängen och skrivbordet för hemmajobbet.

Badrum

Familjens badrum har ljusa väggar i stilrent kakel och snyggt klinkergolv. Du lyser upp rummet med spotlight men när det är dags för badet får du plats med pallen för doftljusen. Dessa kan du sedan förvara i underskåpet eller spegelskåpet.

Klädkammare

I din andra klädkammare kan du förvara urvuxna barnkläder och oanvända vinterkläder under sommarhalvåret. Likt klädkammaren i sovrum ett finns god belysning och trivsam ekparkett.

Sovrum 2 och 3

Du har ytterligare två sovrum som ligger vägg i vägg längst in på övervåningen. Fönstren vetter mot kvarteret för att barnen ska ha koll på vad som sker i grannskapet. Båda rummen har plats för säng, skrivbord och leksaker.

Carport

På framsidan av huset har du en mysig gräsmatta där solen gör entré lagom till middagen. Här finns dessutom en carport med plats för en bil. När du har gäster kan de ställa bilen på uppfarten.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till ett småskaligt område för barnen att växa upp i. Älta ligger inte långt från stan och är lite av en oupptäckt pärla, lugnt, tryggt och naturnära. Miljön kring kvarteren i Ältadalen färgas av barn som springer mellan husen, sparkcyklar och trehjulingar på trottoaren och fotbollsmatcher i gräset på baksidan. Barnens gemensamma lek för de vuxna samman och nya vänskaper formas. Här blir lätt att umgås och mötas, ta en spontanfika, låna verktyg eller grilla tillsammans på baksidan.

 • USP Special feature Avenboken i Ältadalen - Äganderätter

  Gemensamt för alla våra nya hus i Ältadalen är att de har moderna planlösningar med gott om förvaring. Funktionaliteten är god och det finns många ytor för umgänge. Alla hus får helt egen tomt med gräsmatta och uteplats.

 • USP Green solutions Avenboken i Ältadalen - Äganderätter

  Alla hus i Ältadalen är Svanenmärkta och håller hög miljömässig standard. Även exteriört kommer miljön att präglas av toner från den omgivande naturen med dova färger och naturmaterial. Det bidrar till att skapa en harmonisk och trygg boendemiljö för liten som stor.

 • Innergården

  Vi vet att livet med småbarn ofta betyder att man spenderar mycket tid intill bostaden. Då kan det vara skönt att ha en välplanerad och vacker innergård. Upplysta träd ger en sagolik karaktär under mörka kvällar och vid varma sommardagar kan det vara skönt att lägga sig på en filt i skuggan under det stora trädet. Avskilt och privat men också socialt om man så vill.

 • Natur och aktiviteter

  Omkring ditt nya hus ligger fokus på en trygg uppväxtmiljö för barnen med lugna gator, fina lekplatser, närhet till skog och härligt friluftsliv. Området ligger alldeles intill skolan så barnen själva kan gå hem efter skoldagen.

 • Stort utbud av skolor och förskolor i Älta

  I Älta finns en rad skolor och förskolor. Absolut närmast är Sigfridsborgsskolan som inte ligger mer än några 100 meter bort från de planerade husen. Sigfridsborgsskolan tar emot 450 elever från förskoleklass till skolår 6. Här finns också en förskola med plats för 160 barn.

 • Nära Älta Centrum, Tyresö Centrum samt Sickla Handelsområde

  I Älta Centrum hittar du din närmsta service med bland annat mataffär och apotek. Från Ältadalen har du också nära till Tyresö Centrum, antingen med bil, eller via cykelvägen genom skogen. I Tyresö hittar du det mesta; butiker, gym, storhandel, apotek, systembolag och restauranger. Är du ute efter variation så ligger även Sickla handelsområde på bekvämt bilavstånd.

 • Bra kommunikationer samt gott om cykelvägar

  Med bil tar du dig smidigt upp på väg 229 mot Nynäsvägen och sedan vidare in mot staden. Alternativt så tar du väg 260 norrut och kommer då ut vid Järla Sjö. Kollektivt tar du bussen vid Sigfridsborgsskolan till Gullmarsplan och sedan därifrån vidare med buss/tvärbana eller tunnelbana. Nacka kommun satsar på nya cykelvägar för att öka resandet med cykel. Från Ältadalen har du alltså oändliga möjligheter att röra dig från A till B med cykel, det miljömässigt bästa valet!