Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Det sociala hemmet med plats för festmiddagarna

Här i familjens nya hem går det att bjuda till fest oavsett om det nalkas kräftskiva utomhus, eller en nyårsmiddag inne i vardagsrummet. På övervåningen väntar tre sovrum, stort allrum och badrum.

I Ältadalen finns lummig natur, badmöjligheter och skogspromenader några minuter iväg. Behöver familjen inhandla mat finns Älta Centrum inom cykelavstånd. De större vardagsköpen kan göras i närliggande Sickla och Nacka Forum. Får du nog av lugnet så tar bussen dig till Slussen på trettio minuter.

Entré och hall

Din nya entré vetter mot framsidan i öst. Väl inne i hallen möts du av smutståligt klinkergolv och direkt till höger finns gästtoaletten. Några steg vidare ligger utrymmet för hatthyllan och skostället, och intill hittar du dammsugarens tillhåll i städskåpet.

Kök och vardagsrum

Vid den rymliga matplatsen ryms hela familjen inklusive barnens kompisar. I köksdelen gömmer sig praktiska förvaringsplatser och bra tillagningsytor. Det finns gott om plats till förvaring av mat i fullhöjdsfrysen- och kylen. I ditt vardagsrum möts du av härligt ljusinsläpp från väst och här kan du duka upp till det fina långbordet.

Uteplats

Den rymliga uteplatsen vetter mot väst och blir sommarens bästa tillhåll. Här kan du spendera eftermiddagarna med favoritboken medan du har ett öga på barnen som leker i trädgården. För den odlingsintresserade finns det utrymme för blomster och örtväxter.

Sovrum 1

När John Blund knackar på finns hemmets största sovrum en trappa upp. Till rummet finns en egen klädkammare med gott om plats för kläder till 2 personer. Från fönstret ser du också ut mot baksidan och omgivningarna i väst.

Sovrum 2 och 3

I hemmets mindre sovrum kan barnen bjuda hem kompisarna och bygga på sina lekhörnor. De båda rummen har fönster som vetter mot framsidan och strax utanför dörrarna göms hemmets andra klädkammare.

Allrum

Övervåningens största och kanske roligaste rum är allrummet. Här kan ni umgås tillsammans framför fredagsfilmen med tillhörande godisskålar. Med en enkel vägg kan rummet även delas upp till ett arbetsrum eller fjärde sovrum vid behov.

Badrum 1 och 2

Som tur är kan köbildningsrisken minska när ditt nya hem erbjuder två badrum till familjens morgonrutiner. En trappa upp finns det stora badrummet med badkar och praktisk handdukstork. Nerevid ligger badrummet med dusch.

Tvättstuga

På nedervåningen finns också hemmets tvättstuga med praktisk arbetsyta. Förutom tvättmaskin och torktumlare hittar du också värmepump och elcentral praktiskt placerade här.

Parkering och förråd

Bilen står fint i carporten medan familjen tar bussen in till stan. Vidare mot baksidan finns också uteförrådet med plats för sommarvilande pulkor och ett par solstolar.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Här i ditt nya hem finns det gott om plats för stora umgängen och familjemiddagar, men också för ensamtid. Direkt utanför väntar ett familjevänligt kvarter med gemensamma ytor, och barnen kan enkelt springa över till sina kompisar för att leka. Till både förskola och skola är det gångavstånd även för de minsta. De lite större kan ta cykeln på någon av områdets cykelvägar. Vill ni bara ta det lugnt hemma så finns det gott om plats att göra det på altanen eller husets gräsmatta.

 • Nära naturen

  Närheten till Nackareservatet gör naturen till en självklar del av livet här i Ältadalen. Här finns stora möjligheter att hitta din egen oas för att koppla av och följa årstidernas växlingar. Reservatet omfattar 829 hektar skog och sjösystem, med ett välutbyggt nät av cykel- och promenadvägar och två elljusspår. Inom reservatet finns tre friluftsbad, en golfbana och flera klubbstugor. Här finns även fem sjöar där du kan prova fiskelyckan om du har ett fiskekort.

 • Nära storstaden

  På bekvämt pendlingsavstånd från ditt hem i Ältadalen finns Nacka Forum, Tyresö centrum men också storstadspulsen i city. Närmast hemma finns Tyresö Centrum som gör att du bara har tre kilometer till service och butiker. Här kan du handla allt du behöver till hela familjen eller gå ut och äta på restaurang utan att behöva åka långt hemifrån. Vill du känna storstadens puls tar du dig enkelt in till city med buss på 30 minuter.

 • Nära sporten

  För den idrottsintresserade har Älta massor att bjuda på. En dryg kilometer från Ältadalen ligger Älta Idrottsplats med fotbollsplan och bad i Ältasjön. Utöver fotboll finns här verksamhet för ishockey, innebandy, handboll, gymnastik, konståkning, tennis, skidor och motion. För naturintresserade finns scoutstugan i Hedvigslund där Älta scoutkår huserat sedan 1958. Och är det golf som lockar åker du enkelt till Tyresö golfklubb. I Tyresö finns även en simhall med äventyrsbad.

Fakta om närområdet

30 min
hem från city
7 min
till Ältasjön
3 km
från Tyresö Centrum
7 min
till golfklubben