Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Friluftsfamiljens nya hem i soligt hörnläge

I lummiga Ältadalen finns lugnet nära till hands oavsett om du vill lapa sol på trädäcket eller ta med familjen till skogen i Hellasgården. Storstadspulsen når du enkelt med bussen på trettio minuter.

Här i familjens nya oas möts du av öppna och ljusa ytor, perfekta till födelsedagsfesten eller middagen med vännerna. Runt knuten väntar ett socialt kvarter med sällskapliga ytor att möta grannarna på. För den träningsintresserade finns det både långa och korta löparspår, och snart en helt ny aktivitetspark. Välkommen till familjens aktiva hem i Ältadalen.

Entré och hall

Från hemmets entré i öst kommer du in till familjens nya hall. Här finns det gott om utrymme för påklädning av termobyxor och kängor, likväl som till förvaring av jackor, skor och mössor. På golvet finns ett vädertåligt klinkergolv som underlättar städningen. Längst till höger finns också hemmets städskåp.

Kök och vardagsrum

När du kliver in i ditt nya kök möts du av en stor matplats med plats för många sittplatser. I köksdelen finns bra tillagningsytor, förvaringslösningar och miljövänliga vitvaror. Längs ena väggen finns högskåp med ugn och micro, frys och kyl praktiskt uppradat. Några fler steg in möter du vardagsrummets stora fönster med utsikt mot träden i väst. Här ryms den stora soffan med tillhörande fåtöljer, men också långbordet för högtiderna.

Uteplats

I anslutning till vardagsrummet ligger trädäcket där många soltimmar går att samla in. På uteplatsen ryms middagsbord och sköna solstolar. Trädäcket omges av familjens trädgård med bra lekmöjligheter och plats för odling. Trädgården går runt huset och vetter mot öst, söder och väst.

Sovrum 1

På övervåningen väntar bland annat hemmets största sovrum med rymlig och praktisk skjutdörrsgarderob. Eftersom att fönstret vetter mot väst blir sovmorgnarna helt solstrålefria. Här kan du möblera med stor dubbelsäng, nattduksborden och kanske hyllor med små fotografier.

Sovrum 2 och 3

På övervåningen finns också det rymliga arbetsrummet eller tonåringens egna fristad. De två mindre sovrummen rymmer säng, skrivbord och lekhörnor och här vetter fönsterna mot framsidan i öst.

Allrum

Ovanför trappan ligger det rymliga allrummet med plats för soffgrupp, TV-möbel och myshörnan med bokhylla och fåtölj. Rummet kan enkelt delas upp till ett fjärde sovrum eller om du behöver ett avskilt arbetsrum.

Klädkammare

Här på övervåningen finns också familjens klädkammare med hyllor och klädstång. Passar bra till barnens kläder eller till sådant som behöver förvaras för stunden.

Badrum 1 och 2

I ditt nya badrum finns ett avkopplingsvänligt badkar och ett litet fönster mot norr. En trappa ner hittar du det mindre badrummet med hörndusch. Både badrummet och gästtoaletten är helkaklade och har golvvärme för huttrande vinterfötter.

Tvättstuga

Intill gästtoaletten ligger familjens tvättutrymme. Här står maskinerna bredvid varandra och ger plats för en bra ovanliggande arbetsyta. Denna underlättar både sortering och vikning, och inpå hittar du också den rostfria hon.

Parkering och förråd

Bilen står skyddat mot väder under carporten till höger om hemmets entré. På baksidan ligger också ett bra uteförråd med bra förvaringsmöjligheter.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Här i ditt nya hem finns det gott om plats för stora umgängen och familjemiddagar, men också för ensamtid. Direkt utanför väntar ett familjevänligt kvarter med gemensamma ytor, och barnen kan enkelt springa över till sina kompisar för att leka. Till både förskola och skola är det gångavstånd även för de minsta. De lite större kan ta cykeln på någon av områdets cykelvägar. Vill ni bara ta det lugnt hemma så finns det gott om plats att göra det på altanen eller husets gräsmatta.

 • Nära naturen

  Närheten till Nackareservatet gör naturen till en självklar del av livet här i Ältadalen. Här finns stora möjligheter att hitta din egen oas för att koppla av och följa årstidernas växlingar. Reservatet omfattar 829 hektar skog och sjösystem, med ett välutbyggt nät av cykel- och promenadvägar och två elljusspår. Inom reservatet finns tre friluftsbad, en golfbana och flera klubbstugor. Här finns även fem sjöar där du kan prova fiskelyckan om du har ett fiskekort.

 • Nära storstaden

  På bekvämt pendlingsavstånd från ditt hem i Ältadalen finns Nacka Forum, Tyresö centrum men också storstadspulsen i city. Närmast hemma finns Tyresö Centrum som gör att du bara har tre kilometer till service och butiker. Här kan du handla allt du behöver till hela familjen eller gå ut och äta på restaurang utan att behöva åka långt hemifrån. Vill du känna storstadens puls tar du dig enkelt in till city med buss på 30 minuter.

 • Nära sporten

  För den idrottsintresserade har Älta massor att bjuda på. En dryg kilometer från Ältadalen ligger Älta Idrottsplats med fotbollsplan och bad i Ältasjön. Utöver fotboll finns här verksamhet för ishockey, innebandy, handboll, gymnastik, konståkning, tennis, skidor och motion. För naturintresserade finns scoutstugan i Hedvigslund där Älta scoutkår huserat sedan 1958. Och är det golf som lockar åker du enkelt till Tyresö golfklubb. I Tyresö finns även en simhall med äventyrsbad.

Fakta om närområdet

30 min
hem från city
7 min
till Ältasjön
3 km
från Tyresö Centrum
7 min
till golfklubben