Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Ett öppet hem mitt i småstadsidyllen

I ditt nya hem finns stora sällskapsytor samtidigt som det finns rum för ensamtid och återhämtning. Utanför väntar ett socialt kvarter och minuter bort hittar du badvänliga Ältasjön och Älta Centrum.

Ältadalen passar hela familjen oavsett om ni gillar friluftsliv, kravlösa dagar inne på Söder eller enkla skogspromenader. Där hemma ryms stora umgängen, härliga middagar och en stor uteplats passande för grillkvällarna med vännerna. På bekvämt pendlingsavstånd når du Nacka Forum, Tyresö centrum men också storstadspulsen i city.

Entré och hall

Från sydost kliver du in genom hemmets entré och möter en rymlig hall med ett städvänligt klinkergolv. Direkt till höger finns nedervåningens gästtoalett och längre in hittar du platsen för hatthyllan och skostället.

Kök och vardagsrum

Nedervåningens öppna ytor smälter snyggt samman kök och vardagsrum till ett. Medan du tillagar middagen kan vännerna umgås med varsin drink i vardagsrummet eller vid den stora matplatsen. I köksdelen hittar du praktiska förvaringslösningar och långa arbetsytor, och i vardagsrummet möts du av stora fönster som vetter mot baksidan i nordväst.

Uteplats

När det nalkas varmare tider blir uteplatsen familjens bästa vän. Här kan ni äta middagar eller kanske läsa favoritboken. Direkt från trädäcket kliver du även ut på familjens gräsmatta med grönskande odlingsmöjligheter.

Sovrum 1

När det väl är sängdags hittar du hemmets största sovrum en trappa upp. Förutom den mysiga utsikten mot baksidan finns också en helt egen klädkammare med platsbyggda hyllor med klädstänger.

Sovrum 2 och 3

Barnens rum ligger också på övervåningen med utsikt mot hemmets framsida. Vägg i vägg kan småttingarna bygga lekhörnor och här kan du möblera med säng, skrivbord eller kanske bokhyllor. Utanför de två rummen hittar du ännu en klädkammare med plats för barnens kläder eller kanske annat smått och gott.

Allrum

De gemensamma filmkvällarna gör sig bäst i övervåningens rymliga allrum. Här kan också de större kolla på favoritserien samtidigt som de håller ett öga på barnen i sina rum.

Badrum 1 och 2

Sist men inte minst ligger också hemmets stora badrum på övervåningen. Här inne finns ett konstant bra badväder och på väggen hittar du den praktiska handdukstorken. En trappa ner ligger badrummet med hörndusch. Båda rummen är helkaklade och har golvvärme som uppskattas i vinterkylan.

Tvättstuga

Vägg i vägg med gästtoaletten finns tvättstugan med tillhörande tvättmaskin och torktumlare. Bänkytan ovanför maskinerna underlättar tvättsortering- och vikning. Här finns också hemmets elcentral och värmepump.

Parkering och förråd

Mot baksidan ligger hemmets uteförråd praktisk för förvaring av pulkor, blomjord och gräsklippare. Några steg från hemmets entré finns också bilens carport.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Här i ditt nya hem finns det gott om plats för stora umgängen och familjemiddagar, men också för ensamtid. Direkt utanför väntar ett familjevänligt kvarter med gemensamma ytor, och barnen kan enkelt springa över till sina kompisar för att leka. Till både förskola och skola är det gångavstånd även för de minsta. De lite större kan ta cykeln på någon av områdets cykelvägar. Vill ni bara ta det lugnt hemma så finns det gott om plats att göra det på altanen eller husets gräsmatta.

 • Nära naturen

  Närheten till Nackareservatet gör naturen till en självklar del av livet här i Ältadalen. Här finns stora möjligheter att hitta din egen oas för att koppla av och följa årstidernas växlingar. Reservatet omfattar 829 hektar skog och sjösystem, med ett välutbyggt nät av cykel- och promenadvägar och två elljusspår. Inom reservatet finns tre friluftsbad, en golfbana och flera klubbstugor. Här finns även fem sjöar där du kan prova fiskelyckan om du har ett fiskekort.

 • Nära storstaden

  På bekvämt pendlingsavstånd från ditt hem i Ältadalen finns Nacka Forum, Tyresö centrum men också storstadspulsen i city. Närmast hemma finns Tyresö Centrum som gör att du bara har tre kilometer till service och butiker. Här kan du handla allt du behöver till hela familjen eller gå ut och äta på restaurang utan att behöva åka långt hemifrån. Vill du känna storstadens puls tar du dig enkelt in till city med buss på 30 minuter.

 • Nära sporten

  För den idrottsintresserade har Älta massor att bjuda på. En dryg kilometer från Ältadalen ligger Älta Idrottsplats med fotbollsplan och bad i Ältasjön. Utöver fotboll finns här verksamhet för ishockey, innebandy, handboll, gymnastik, konståkning, tennis, skidor och motion. För naturintresserade finns scoutstugan i Hedvigslund där Älta scoutkår huserat sedan 1958. Och är det golf som lockar åker du enkelt till Tyresö golfklubb. I Tyresö finns även en simhall med äventyrsbad.

Fakta om närområdet

30 min
hem från city
7 min
till Ältasjön
3 km
från Tyresö Centrum
7 min
till golfklubben