Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Den här bostaden är såld. Söker du något liknande?

Sök liknande nyproduktion

Beskrivning

Ditt nya hem mitt i lummiga Ältadalen

Familjens nya hem ligger nära naturens ständiga lugn och med en kort biltur når du vandringsparadiset i Hellasgården. Hemmavid väntar ett öppet hem skapat för stora middagar och mysiga filmkvällar.

Ältadalen passar fint för dig som länge saknat småstadskänslan men ändå inte kan få nog av livet i storstaden. Balansen mellan gångavstånd till naturen och pendlingsavstånd till innerstan ger dig det bästa utav två världar. Där hemma väntar bland annat tre sovrum, två badrum och ett härligt trädäck.

Entré och hall

Från hemmets sydöstra sida kliver du genom din nya entré. Här inne möts du av hallens praktiska klinkergolv som underlättar städningen av grus och lera. Längre in hittar du utrymmet för hatthylla och skoställ, och intill finns också dammsugarens viloplats – städskåpet.

Kök och vardagsrum

I ditt nya kök hittar du långa bänkytor, klimatsmarta vitvaror och praktiska förvaringsmöjligheter. Den öppna matplatsen med stort fönster mot framsidan bjuder in till umgänge och långa middagar. I vardagsrummet möts du av ett härligt ljusinsläpp med fönster som vetter mot träden och baksidan. Här får du plats med stort möblemang som stora soffan och middagsbordet för festerna.

Uteplats

När temperaturen stiger utomhus blir uteplatsen familjens förlängda vardagsrum. På trädäcket kan du möblera med bord, stolar och blomster. Ett par steg till så hamnar du på gräsmattan där du och barnen kan odla örtväxter och jordgubbar.

Sovrum 1

En trappa upp finns hemmets största sovrum med mysig utsikt mot baksidan. Här kan du möblera med dubbelsängen, nattduksborden och en byrå. Till rummet finns också en stor klädkammare med platsbyggda hyllor och klädstänger.

Sovrum 2 och 3

På samma plan hittar du hemmets två mindre sovrum. Rummen passar lika bra för småttingarna som till arbetsrummet, och precis utanför finns en gemensam klädkammare med hylla och klädstång.

Allrum

Allrummet passar bra som familjens gemensamma samlingsyta. Här kan ni umgås, kolla film, spela spel eller kanske bara hänga efter veckans arbete. Utrymmet kan också enkelt byggas om till ett fjärde sovrum om familjen väntar tillökning.

Badrum 1 och 2

En trappa upp finns också hemmets stora badrum. Här i badkaret kan barnen leka vattenmonster medan blöta handdukar får torka på handdukstorken. En våning ner finns ännu ett badrum med tillhörande hörndusch, och båda rummen är helkaklade och har skön golvvärme.

Tvättstuga

På nedervåningen finns även tvättutrymmet med bra arbetsyta och praktisk groventré. Förutom tvättmaskinen och torktumlaren finns också hemmets värmepump och elcentral placerade här.

Parkering och förråd

Några steg norrut från hemmets entré finns familjens carport. Vidare in mot baksidan ligger uteförrådet med plats till förvaring av exempelvis utemöbler, leksaker och odlingsverktyg.

Bilder

Området

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här i ditt nya hem finns det gott om plats för stora umgängen och familjemiddagar, men också för ensamtid. Direkt utanför väntar ett familjevänligt kvarter med gemensamma ytor, och barnen kan enkelt springa över till sina kompisar för att leka. Till både förskola och skola är det gångavstånd även för de minsta. De lite större kan ta cykeln på någon av områdets cykelvägar. Vill ni bara ta det lugnt hemma så finns det gott om plats att göra det på altanen eller husets gräsmatta.

 • Nära naturen

  Närheten till Nackareservatet gör naturen till en självklar del av livet här i Ältadalen. Här finns stora möjligheter att hitta din egen oas för att koppla av och följa årstidernas växlingar. Reservatet omfattar 829 hektar skog och sjösystem, med ett välutbyggt nät av cykel- och promenadvägar och två elljusspår. Inom reservatet finns tre friluftsbad, en golfbana och flera klubbstugor. Här finns även fem sjöar där du kan prova fiskelyckan om du har ett fiskekort.

 • Nära storstaden

  På bekvämt pendlingsavstånd från ditt hem i Ältadalen finns Nacka Forum, Tyresö centrum men också storstadspulsen i city. Närmast hemma finns Tyresö Centrum som gör att du bara har tre kilometer till service och butiker. Här kan du handla allt du behöver till hela familjen eller gå ut och äta på restaurang utan att behöva åka långt hemifrån. Vill du känna storstadens puls tar du dig enkelt in till city med buss på 30 minuter.

 • Nära sporten

  För den idrottsintresserade har Älta massor att bjuda på. En dryg kilometer från Ältadalen ligger Älta Idrottsplats med fotbollsplan och bad i Ältasjön. Utöver fotboll finns här verksamhet för ishockey, innebandy, handboll, gymnastik, konståkning, tennis, skidor och motion. För naturintresserade finns scoutstugan i Hedvigslund där Älta scoutkår huserat sedan 1958. Och är det golf som lockar åker du enkelt till Tyresö golfklubb. I Tyresö finns även en simhall med äventyrsbad.

Fakta om närområdet

30 min

hem från city

7 min

till Ältasjön

3 km

från Tyresö Centrum

7 min

till golfklubben