Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Såld

Hus 233, 5 Rum, 139 m²

Beskrivning

Hemmet mitt emellan friluftsliv och storstadpuls

Här lever familjen i en generös planlösning med en uteplats som förlänger vardagsrummet under varmare månader. Utanför väntar ett mysigt kvarter nära till skogspromenader och bussen in till Slussen.

I familjens nya hem finns det gott om plats när det nalkas barnkalas eller födelsedagsfest. Nedervåningens rymd bjuder in till långbord och härliga middagar, samtidigt som närhet till natur men också övervåningens skilda rum ger plats för återhämtning. Tröttnar du på lugnet så tar bussen dig till storstadsvimlet på ungefär 30 minuter.

Entré och hall

När du går in i ditt nya hem möts du av ett vackert ljusinsläpp samtidigt som dina skor kliver på ett städvänligt och vädertåligt klinkergolv. Vidare in i hallen finns det plats för att hänga av jackor och ställa av skor. Här hittar du också dammsugarens hem – städskåpet.

Kök och vardagsrum

I ditt nya kök finns långa bänkytor och praktiska förvaringsmöjligheter. Det underlättar också att kyl och frys är i fullhöjd vilket ger gott om plats för råvaror. Matplatsdelen är väl tilltagen för ett stort bord med många sittplatser. När du går vidare till vardagsrummet möts du av stora fönster med utsikt mot träden och baksidan. Här får du rum både med den stora soffgruppen och festliga långbordet.

Uteplats

Det praktiska och stilrena trädäcket ger plats för olika typer av möblemang och odling. Uteplatsen övergår smidigt till baksidans gräsmatta där barnen kan leka fritt, och under sommarhalvåret blir detta hemmets förlängda vardagsrum.

Sovrum 1

I anslutning till familjens största sovrum finns en stor klädkammare med hyllplan och klädstänger. Sovrummet har ett stort fönster som vetter mot baksidan i nordväst och ett mindre fönster mot hemmets södra sida. Inne i rummet finns det gott om plats för den stora dubbelsängen, nattduksbord och byrå.

Sovrum 2 och 3

Hemmets två mindre sovrum är passande för barnkammare eller arbetsrum. Här får du plats att möblera med säng, skrivbord och lekrum. Strax utanför rummen finns en gemensam klädkammare med plats för barnens kläder och andra saker som behöver en snabb gömma.

Allrum

I hemmets allrum finns goda möjligheter till återkommande fredagsmys. Här kan du kolla på filmklassiker eller spendera ett helt seriemaraton. Om familjen växer kan en smidig extravägg göra om allrummet till ett fjärde sovrum.

Badrum 1 och 2

Nu behöver inte familjen köa till badrummet längre. I nedervåningens badrum finns en praktisk hörndusch medan övervåningens större badrum har ett badkar. Dessutom är båda rummen helkaklade och utrustade med kyltrotsig golvvärme.

Tvättstuga

På nedervåningen finns hemmets tvättstuga med egen groventré. Placeringen av tvättmaskin och torktumlare bredvid varandra ger plats för en praktisk arbetsbänk ovanför. Detta underlättar både sorteringen och vikningen av familjens tvätt.

Parkering och förvaring

Sist men inte minst finns hemmets carport till höger om entrén. Med några fler kliv mot baksidan hittar du också ett praktiskt förråd till förvaring av utemöbler, gräsklippare och leksaker.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Här i ditt nya hem finns det gott om plats för stora umgängen och familjemiddagar, men också för ensamtid. Direkt utanför väntar ett familjevänligt kvarter med gemensamma ytor, och barnen kan enkelt springa över till sina kompisar för att leka. Till både förskola och skola är det gångavstånd även för de minsta. De lite större kan ta cykeln på någon av områdets cykelvägar. Vill ni bara ta det lugnt hemma så finns det gott om plats att göra det på altanen eller husets gräsmatta.

 • Nära naturen

  Närheten till Nackareservatet gör naturen till en självklar del av livet här i Ältadalen. Här finns stora möjligheter att hitta din egen oas för att koppla av och följa årstidernas växlingar. Reservatet omfattar 829 hektar skog och sjösystem, med ett välutbyggt nät av cykel- och promenadvägar och två elljusspår. Inom reservatet finns tre friluftsbad, en golfbana och flera klubbstugor. Här finns även fem sjöar där du kan prova fiskelyckan om du har ett fiskekort.

 • Nära storstaden

  På bekvämt pendlingsavstånd från ditt hem i Ältadalen finns Nacka Forum, Tyresö centrum men också storstadspulsen i city. Närmast hemma finns Tyresö Centrum som gör att du bara har tre kilometer till service och butiker. Här kan du handla allt du behöver till hela familjen eller gå ut och äta på restaurang utan att behöva åka långt hemifrån. Vill du känna storstadens puls tar du dig enkelt in till city med buss på 30 minuter.

 • Nära sporten

  För den idrottsintresserade har Älta massor att bjuda på. En dryg kilometer från Ältadalen ligger Älta Idrottsplats med fotbollsplan och bad i Ältasjön. Utöver fotboll finns här verksamhet för ishockey, innebandy, handboll, gymnastik, konståkning, tennis, skidor och motion. För naturintresserade finns scoutstugan i Hedvigslund där Älta scoutkår huserat sedan 1958. Och är det golf som lockar åker du enkelt till Tyresö golfklubb. I Tyresö finns även en simhall med äventyrsbad.

Fakta om närområdet

30 min
hem från city
7 min
till Ältasjön
3 km
från Tyresö Centrum
7 min
till golfklubben