Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Såld

Hus 232, 5 Rum, 158 m²

Beskrivning

Familjens nya hem i socialt småstadskvarter

Här kan odlingen grönska medan barnen leker kull på baksidan. Inomhus bjuds det på en öppen planlösning med stora ytor för fest och middag. Runt knuten väntar skogen och naturen på att få upptäckas.

Hemma i Ältadalen finns det rum oavsett om du vill ha tid för återhämtning eller vill bjuda in till kvartersfest. Nedervåningen bjuder på generösa ytor där familjen kan samlas för långa frukostar eller fira barnens födelsedagar. Utanför entrén väntar ett naturnära grannskap med sällskapsytor där du kan möta grannarna för en härlig fikastund.

Entré och hall

Här finns det gott om plats för familjen att klä på sig ytterkläderna. I din nya hall hittar du ett praktiskt klinkergolv anpassat för alla väder och längst till höger finns utrymme till skoställ och hatthylla. Vidare in ligger också gästtoaletten och sedan tvättstugan.

Kök och vardagsrum

I köket kan du tillaga maten medan gästerna antingen väntar vid det stora middagsbordet i matplatsdelen eller sitter med varsitt glas i vardagsrummet. Ditt nya kök är utrustat med klimatsmarta vitvaror och praktiska förvaringslösningar. Inne i vardagsrummet möts du av stora fönster mot skogsdungen på baksidan och det finns även plats för att bygga en braskamin.

Uteplats

Under de varmare månaderna kan uteplatsen agera som ditt förlängda vardagsrum. Det finns väl tilltagen plats för större middagsbord och olika blomster. Kliver du två steg nedanför trädäcket möts du av gräsmattan med plats för grönskande odling och barnens lek.

Sovrum 1

Hemmets mest grandiosa sovrum ligger mot övervåningens baksida. Fönstret vetter mot nordväst och ger därmed minimalt med morgonsol under sovmorgnarna. Här kan du möblera med den stora dubbelsängen och längs ena väggen finns en praktisk skjutdörrsgarderob med stora förvaringsmöjligheter.

Sovrum 1 och 2

Mot övervåningens framsida ligger de något mindre sovrummen. Det finns bra utrymmen för familjens småttingar att leka likväl som för sängen och skrivbordet. Utanför det ena sovrummet finns även den gemensamma klädkammaren med praktisk klädstång och plats för annat smått och gott.

Allrum

Uppför trappen ligger familjens allrum som passar utmärkt för umgänge och långa filmkvällar. Rummet kan också enkelt förvandlas till ett fjärde sovrum vid behov.

Badrum 1 och 2

Nere vid hallen ligger hemmets helkaklade badrum med praktisk hörndusch. Uppför trappan ligger det större badrummet med konstant bra badväder och med ett litet fönster mot norr. I båda rummen finns golvvärme som skänker glädje åt vinterfrusna fötter.

Tvättstuga

Vägg i vägg med gästtoaletten hittar du tvättstugan. Här står tvättmaskin och torktumlare bredvid varandra för att ge plats åt den ergonomiska arbetsbänken ovanför. Detta förenklar både sorteringen och vikningen av familjens tvätt.

Parkering och förråd

På hemmets högra sida finns också bilens tak för huvudet och några kliv mot baksidan möts du av uteförrådet. Här kan du förvara pulkor, utemöbler, gräsklippare och såklart – dina plantor i sin vinterdvala.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Här i ditt nya hem finns det gott om plats för stora umgängen och familjemiddagar, men också för ensamtid. Direkt utanför väntar ett familjevänligt kvarter med gemensamma ytor, och barnen kan enkelt springa över till sina kompisar för att leka. Till både förskola och skola är det gångavstånd även för de minsta. De lite större kan ta cykeln på någon av områdets cykelvägar. Vill ni bara ta det lugnt hemma så finns det gott om plats att göra det på altanen eller husets gräsmatta.

 • Nära naturen

  Närheten till Nackareservatet gör naturen till en självklar del av livet här i Ältadalen. Här finns stora möjligheter att hitta din egen oas för att koppla av och följa årstidernas växlingar. Reservatet omfattar 829 hektar skog och sjösystem, med ett välutbyggt nät av cykel- och promenadvägar och två elljusspår. Inom reservatet finns tre friluftsbad, en golfbana och flera klubbstugor. Här finns även fem sjöar där du kan prova fiskelyckan om du har ett fiskekort.

 • Nära storstaden

  På bekvämt pendlingsavstånd från ditt hem i Ältadalen finns Nacka Forum, Tyresö centrum men också storstadspulsen i city. Närmast hemma finns Tyresö Centrum som gör att du bara har tre kilometer till service och butiker. Här kan du handla allt du behöver till hela familjen eller gå ut och äta på restaurang utan att behöva åka långt hemifrån. Vill du känna storstadens puls tar du dig enkelt in till city med buss på 30 minuter.

 • Nära sporten

  För den idrottsintresserade har Älta massor att bjuda på. En dryg kilometer från Ältadalen ligger Älta Idrottsplats med fotbollsplan och bad i Ältasjön. Utöver fotboll finns här verksamhet för ishockey, innebandy, handboll, gymnastik, konståkning, tennis, skidor och motion. För naturintresserade finns scoutstugan i Hedvigslund där Älta scoutkår huserat sedan 1958. Och är det golf som lockar åker du enkelt till Tyresö golfklubb. I Tyresö finns även en simhall med äventyrsbad.

Fakta om närområdet

30 min
hem från city
7 min
till Ältasjön
3 km
från Tyresö Centrum
7 min
till golfklubben