Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Sjökrogen i Jungfrusund

Några minuters promenad från Sjöjungfrun ligger marinan med sjökrogen Jungfrusund, områdets självklara mötesplats. Omgiven av Mälarens glittrande vatten njuter du av god mat, gott sällskap och strålande utsikt, bara ett stenkast från kvarteret Sjöjungfrun.

En solig lördagseftermiddag kommer människor från alla håll. En del cyklar eller promenerar medan andra lägger till med sin båt vid bryggan. Borden brukar fyllas av hungriga barnfamiljer, par och kompisgäng, berättar Lasse Nordgren som utgör en fjärdedel av Restaurang Jungfrusunds ägarkvartett.

Att det är en familjevänlig plats är tydligt. Här finns kritor, spel och tummade exemplar av Pippi Långstrump. Det är perfekt när mamma och pappa vill fortsätta njuta av maten trots att barnen har tröttnat och vill göra något annat.

En sjökrog förknippas kanske mest med sommar, sol, och en svalkande sjöbris. Men till skillnad från många andra sjökrogar så välkomnar Jungfrusund sina gäster året om. Menyn anpassas efter säsongens skiftningar och stämningen förändras i takt med att löven faller. Då sprider sig en mer ombonad mysstämning över lokalen.

På Restaurang Jungfrusund händer det alltid någonting. Kom ner och visa dina musikkunskaper i musikquizen eller lär dig mer om ölens smakvärld i en ölprovning. På schemat samsas allt från trubadurkvällar och dans till stand up, både med etablerade stjärnor och nykomlingar på komikerhimlen.
Allt i sällskap av god mat och dryck till bra priser.

Hitta drömboendet i Jungfrusund här