Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Arkitektens tankar om Sjöjungfrun

Arkitekten Jan-Christer Ahlbäck bor i ett brunt hus intill bokskogen i lilla Sölvesborg i Blekinge. Tillsammans med sin fru Kerstin driver han arkitektfirman Villa Arkitektur som är specialiserad på att rita radhus, villor och bostadsområden.

– Vi tycker att vackra och funktionella hem i attraktiva områden och kvarter borde vara tillgängliga för alla. Det betyder att vår arkitektur måste vara tidlös, stilren och funktionell. Den ska vara som en reflektion av hur människor lever sina liv och få folk att känna sig hemma, säger Jan-Christer Ahlbäck.

Bonava som är inspirerat av folkhemmets tankar, vill skapa hem och levande platser  där människor lever sina liv. Sjöjungfrun är  ett exempel där vi med småskalig tät bebyggelse och närhet till vatten skapar en barnvänlig och gemytlig skärgårdsmiljö. Inspirationen kommer från skärgårdsbyar som Sandhamn och Vaxholm.

– Bebyggelsen är småskalig och tät precis som förebilderna i skärgården. Färgsättningen med pastellartade kulörer och husens placering direkt mot gatan stärker ytterligare den genuina bykänslan. Det  ska kännas mysigt att bo här, säger Jan-Christer.

Här ska familjer med yngre barn känna sig trygga, kanske är det första villaboendet. Därför har vi lagt extra möda på att skapa barnvänliga miljöer. Mycket omsorg har också lagts på ute platserna så att de både får mycket sol och blir en förlängning av innerutrymmena.

– Vi vill ha en naturlig koppling mellan inne och ute. Det ska vara lätt att komma ut från köket till uteplatsen med kaffebrickor eller maten till grillaftnar, säger Jan-Christer.

Hitta drömboendet i Jungfrusund här