Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Planerad

Termosen i Kronandalen

Stadsradhus granne med skidspåren

Ägandeform:
Äganderätt
Storlek:
122 m²

Termosen i Kronandalen

Hälsa på i vårt hus på 122 kvm

Välkommen hem till ett radhus med plats för hela familjen. Termosen kommer att bestå av 17 radhus som äganderätter på 122 kvadratmeter. Ta en rundtur redan nu och upplev husets alla fördelar för ett enklare vardagsliv. På nedervåningen ligger kök, vardagsrum med utgång till den trallbelagda altanen, badrum och den praktiska tvättstugan med egen groventré. På husets övervåning finns tre sovrum, badrum med badkar, klädkammare och ett allrum som kan göras om till ytterligare sovrum vid behov. Välkommen hem till oss!

Nytt grannskap i Kronandalen

Planerad säljstart oktober 2024

Beskrivning

Stadsradhus granne med skidspåren

I den nya stadsdelen Kronandalen utvecklar vi tre nya grannskap med lägenheter och stadsradhus som blickar ut mot den gemensamma Origoparken. Här är det lätt att hitta hem för dig som vill bo bekvämt och hållbart lika nära stad som natur. Termosen består av 17 Svanenmärkta radhus som äganderätter med solceller på taken och en gemensam vallbod och verkstad på den stora grönskande gården.

Med fokus på gemenskap, lek och aktivitet är alla våra tre nya bostadskvarter planerade utifrån att det ska vara tryggt och lätt att röra sig mellan hus, hem och gårdar. I Termosen vänder sig de 17 par- och radhusen mot en gemensam grönskande gård i sydväst som öppnar sig mot den centrala Origoparken som löper genom Kronandalen. De energieffektiva husen i Termosen är miljömärkta och förses med solceller på taken för att bidra till en hållbar energiproduktion. Husens solvända uteplatser med förråd vänder sig mot den gemensamma gården där små som stora kan leka och umgås.

Den omgivande naturen blir en viktig del av gestaltningen där tallar och blåbärsris letar sig in på gården och blir en del av upplevelsen. Här har vi gjort plats för lekytor, bärande buskar och träd, ett gemensamhetshus med trädgårdsutrustning och vallabod, och sittplatser där grannar kan grilla tillsammans.

Lätt att leva och bo

Kronandalen är en hållbar och centrumnära stadsdel där det mesta av vardagens bekvämligheter finns runt knuten. Termosen ligger strax intill den nybyggda Tallkronanskolan (F-6) och sporthallen Kronanhallen. Cykel- och promenadstråk genomsyrar hela Kronandalen och med cykel når du Luleå centrum på tio minuter. Tar du hellre bussen passerar både linje 6 och 8 området. För ett tryggare, trevligare och lugnare område har Kronandalen planerats utifrån att gemensamma parkerings- och mobilitetshus har placerats i stadsdelens ytterkanter.

 • Alla hus får solceller på taken
 • Gemensam vallabod och verkstad
Svanenmärket

Ditt hem är Svanenmärkt. Det har god ljudisolering, bra ventilation och är energisnålt.

Läs mer om Svanenmärkningen

Bilder

Området

 • Lika nära stad som natur

  I Kronandalen får du det bästa av två världar: lika nära till friluftsliv och aktiviteter som till stadens utbud av restauranger och butiker. Ormberget med sina skidspår, löparslingor, utegym och pulkabackar ligger strax runt knuten. Sommartid har du en kort promenad ner till Lulsundsbadet med sin sandstrand. Och med utsikt från den gemensamma gården ligger Origoparken med sina bryggor, bänkar och lekplats.

 • Hemma på gården

  De 17 husen i grannskapet Termosen vänder alla sina uteplatser mot den gemensamma gården. Här finns plats för trygg lek för de små och en gemensam lokal med verkstad och vallabod för att snabbt komma ut i naturen. Här finns också ett gemensamt trädgårdsförråd så att grannar kan dela på trädgårdsredskapen istället för att var och en köper sitt. Den gemensamma grillen blir en värmande mötesplats efter en dag i spåren eller pulkabacken.

 • 5 rum med plats för familjen

  De 17 Svanenmärkta rad- och parhusen i Termosen är på 121 genomtänkta kvadratmetrar med plats för hela familjen. Det som brukar vara extra uppskattat är husets dubbla entréer, en som leder in till hallen och den andra som tar dig direkt in i tvättstugan med leriga skor eller tassar. Husets bottenvåning är det sociala planet med kök och generöst vardagsrum, på ovanvåningen finns de tre sovrummen och möjlighet att bygga till ett fjärde vid behov. Helt enkelt ett härligt hem att trivas i.