Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Plats

Kronandalen

Nyproducerade hem i en hållbar stadsdel

Nya grannskap i Kronandalen

I den nya stadsdelen Kronandalen utvecklar vi nya grannskap med stadsradhus och bostadsrätter med utsikt över Origoparken. Planerad säljstart under hösten 2024. Anmäl intresse så håller vi dig uppdaterad.

Beskrivning

Nyproducerade hem i en hållbar stadsdel

Kronandalen är hjärtat i Kronan – en modern, hållbar stadsdel som ligger på bekvämt cykelavstånd från Luleå centrum. Här planerar Bonava för Svanenmärkta hus och lägenheter.

När Kronan är fullt utbyggt kommer närmare 7000 människor leva här, i en komplett stadsdel med bostäder, idrottshall och ett eget centrum. Här blir det lätt att leva ett aktivt liv, runt knuten finns skidbackar, motionsspår och utegym. Med tio minuter på cykel eller ett par minuter med buss tar du dig till Luleå centrum.

Kronandalen får blandad bebyggelse som omges av fina utemiljöer. I parkerna blir det klassiska planteringar men även med inslag av konst och vattendrag för dagvattenhantering. Här förenas god arkitektur med hållbara lösningar och naturen som närmaste granne.

Foto: Helena Holm/Luleå kommun.

Fördelar med Kronandalen

 • Hållbar stadsdel
 • Cykelavstånd till Luleå centrum
 • Naturnära
 • Svanenmärkta hus och lägenheter
Svanenmärket

Ditt hem är Svanenmärkt. Det har god ljudisolering, bra ventilation och är energisnålt.

Läs mer om Svanenmärkningen

Bilder

Området

 • Ett aktivt liv i Kronandalen

  Kronandalen har allt för dig som vill leva ett aktivt liv i samklang med naturen. Området ligger nära både naturreservat och Ormberget. Här finns skidbackar, motionsspår, utegym, fina grillplatser och härliga skogsstigar. På sommaren lockar Lulsundsbadet med badbrygga och sandstrand, som bara ligger några minuter bort.

 • Smidiga kommunikationer

  Med cykel eller buss går det snabbt och smidigt att ta sig till mellan Kronandalen och Luleå centrum. Cykelturen till centrum tar bara 10 minuter och på 15 minuter kommer du till Luleå tekniska universitet. Busslinje 6 och 8 passerar genom Kronan till och från centrum och linje 8 går även vidare till universitetet.

 • Nära till shopping och kultur

  I trevliga Luleå centrum finns ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. Här finns även ett rikt kulturutbud, som Norrbottensteatern, Kulturens hus och Norrbottens museum. Kronandalen får även ett eget stadsdelscentrum med den närservice du kan tänkas behöva.

Fakta om närområdet

3 st

lekplatser i området

10 min

med cykel till centrum

130 m

till Kronanhallen

Kronandalen