Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Planerad

Ryggsäcken i Kronandalen

Hållbara hem mitt i Kronandalen

Ägandeform:
Bostadsrätt
Antal rum:
1 - 4
Storlek:
32 - 93 m²

Planerad säljstart

Nytt grannskap i Kronandalen

Nu planerar vi för ett nytt grannskap i Kronandalen med bostadsrätter om 1-4 rum och kök. Planerad säljstart är i oktober 2024. Anmäl intresse så håller vi dig uppdaterad.

Beskrivning

Hållbara hem mitt i Kronandalen

I den nya stadsdelen Kronandalen utvecklar vi tre nya grannskap med lägenheter och stadsradhus som blickar ut mot den gemensamma Origoparken. Granne med våra stadsradhus bygger vi ett familjevänligt grannskap med bostadsrätter för dig som vill ha lika nära till skola och skidspår, som till stan. Ryggsäckens Svanenmärkta bostäder om 1-4 rum och kök omsluter den trygga gemensamma gården i fritt sydvästläge.

I grannskapet Ryggsäcken står gemenskapen i centrum. Här är det lätt att lära känna varandra, hitta grannar att umgås med och andras ungar att leka med. Vi har skapat hem för livets alla faser med bostäder och mötesplatser som gör det lätt att mötas i vardagen. Den hästskoformade kvartersstrukturen omsluter den gemensamma gården med sina gröna planteringar, lekytor och det gemensamma gårdshuset med bastu och relax. Hemma i Ryggsäcken är det lätt att leka, grilla, odla, laga cykeln, valla skidorna eller värma sig i bastun efter en tur i skidspåret. 

Ryggsäcken är ett Svanenmärkt grannskap som värnar om både miljön och plånboken. Här kommer du att bo med energisnåla lösningar, effektiv värmeåtervinning och solceller som sänker föreningens elkostnader. För dig som boende innebär en miljömärkt bostad att du kan förhandla om gröna bolån med rabatt på den egna boräntan. 

Lätt att leva hållbart

Kronandalen är en hållbar och centrumnära stadsdel där det mesta av vardagens bekvämligheter finns runt knuten. Familjevänliga Ryggsäcken ligger granne med nybyggda Tallkronanskolan (F-6) och sporthallen Kronanhallen. Cykel- och promenadstråk genomsyrar hela Kronandalen och med cykel når du Luleå centrum på tio minuter. Tar du hellre bussen passerar både linje 6 och 8 området. För ett tryggare, trevligare och lugnare område har Kronandalen planerats utifrån att gemensamma parkerings- och mobilitetshus har placerats i stadsdelens ytterkanter.

Information om bilder

Flera av bilderna på denna sida är visualiseringar som är framtagna i ett tidigt skede - avvikelser kan förekomma.

 • Solceller på taket
 • Gemensam bastu/relax
 • Gemensamt vallarum
Svanenmärket

Ditt hem är Svanenmärkt. Det har god ljudisolering, bra ventilation och är energisnålt.

Läs mer om Svanenmärkningen

Bilder

Området

 • Med plats för gemenskap

  Hemma hos Ryggsäcken finns det rum för alla med sin variation av lägenhetsstorlekar. Och på gården finns det ytterligare rum för gemenskap där är lätt att umgås med grannar och vänner. Gårdshuset med sin bastu och relax blir en värmande mötesplats efter en tur i spåret. Den anslutande pergolan är perfekt för barnkalaset, kräftskivan eller skön middag i kvällssolen. Här ligger också den gemensamma köksträdgården med sina odlingslådor.

 • Lika nära stad som natur

  I Kronandalen får du det bästa av två världar: lika nära till friluftsliv och aktiviteter som till stadens utbud av restauranger och butiker. Ormberget med sina skidspår, löparslingor, utegym och pulkabackar ligger strax runt knuten. Sommartid har du en kort promenad ner till Lulsundsbadet med sin sandstrand. Och med utsikt från den gemensamma gården ligger Origoparken med sina bryggor, bänkar och lekplats.

 • Bil, buss eller cykel

  Kronandalen är en hållbar och centrumnära stadsdel i Luleå. Här ska det vara lätt att leva hållbart nära kollektivtrafik, handel och kulturutbud. Förskolor och skolor finns i området och med fokus på lek och trygghet för barn har stadsdelen planerats utifrån hållbarhet och människan i centrum. Därför är stadsdelen gestaltad med gemensamma parkeringshus. Gång- och cykelvägarna är väl utbyggda i stadsdelen och det är lätt att åka kommunalt.