Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Nyproduktion Södra Ekkällan
Plats

Södra Ekkällan

Södra Ekkällan, en attraktiv stadsdel nära naturen

Beskrivning

Södra Ekkällan, en attraktiv stadsdel nära naturen

Här kan du leva ett bekvämt liv med närhet till det mesta du kan önska i vardagen. Oavsett om du vill hitta lugnet i området, njuta av naturen eller nyttja närheten till Linköpings centrum.

Södra Ekkällan ligger knappt två kilometer söder om stadskärnan och har blivit ett av Linköpings populäraste bostadsområden. Det är lätt att förstå, med naturen direkt utanför dörren och förskolor i närområdet. Och när stan lockar med kultur, butiker, restauranger och nöjen tar du bara en promenad eller cykeltur längs natursköna Tinnerbäcken. Det gamla Garnisonsområdet är tömt på militärer för att ge plats åt moderna bostäder. Idag är det civilister i alla åldrar som lockas av livet i ett nytt hem med rätt läge.

Bilder

Området

  • Kommunikationer

    Från Södra Ekkällan tar du dig snabbt och enkelt till Linköpings centrala delar. Fem minuter om du tar cykel och en kvart om du promenerar. Annars är det buss som gäller här i stan och de går ofta med tiominuterstrafik från hållplatserna Tinnerbäcksgränd och Regementsgatan. Kör du bil är du snabbt ute på Haningeleden mot stan eller E4:an och vidare.

  • Aktiv fritid

    Utanför dörren ligger områdets hjärta, parkstråket och strax intill vindlar sig den vackra Tinnerbäcken. På gångavstånd från Södra Ekkällan ligger Tinnerö eklandskap som erbjuder fantastiska strövområden med skogar, sjöar och betande kor. Några hundra meter bort finns en ny aktivitetspark med bland annat parkourbana, basketplan och konstgräsplan. För de lite yngre väntar en ny lekplats med linbana, BMX-bana, karusell och vippgunga.

Fakta om närområdet

10 min

på cykel till centrala Linköping

3 st

skolor i området

1 km

till Tinnerö Eklandskap

Södra Ekkällan