Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Plats

Södra Ekkällan

Södra Ekkällan en attraktiv stadsdel nära naturen

Visa grannskap
Beskrivning

Södra Ekkällan en attraktiv stadsdel nära naturen

Här kan du leva ett bekvämt liv med närhet till det mesta du kan önska i vardagen. Oavsett om du vill hitta lugnet i området, njuta av naturen eller nyttja närheten till Linköpings centrum.

Södra Ekkällan ligger knappt två kilometer söder om stadskärnan och har blivit ett av Linköpings populäraste bostadsområden. Det är lätt att förstå, med naturen direkt utanför dörren och förskolor i närområdet. Och när stan lockar med kultur, butiker, restauranger och nöjen tar du bara en promenad eller cykeltur längs natursköna Tinnerbäcken. Det gamla Garnisonsområdet är tömt på militärer för att ge plats åt moderna bostäder. Idag är det civilister i alla åldrar som lockas av livet i ett nytt hem med rätt läge.

Bilder
Området
  • Kommunikationer

    Från Södra Ekkällan tar du dig snabbt och enkelt till Linköpings centrala delar. Fem minuter om du tar cykel och en kvart om du promenerar. Annars är det buss som gäller här i stan och de går ofta med tiominuterstrafik från hållplatserna Tinnerbäcksgränd och Regementsgatan. Kör du bil är du snabbt ute på Haningeleden mot stan eller E4-an och vidare.

  • Aktiv fritid

    Utanför dörren ligger områdets hjärta, parkstråket och strax intill vindlar sig den vackra Tinnerbäcken. På gångavstånd från Södra Ekkällan ligger Tinnerö eklandskap som erbjuder fantastiska strövområden med skogar, sjöar och betande kor. Några hundra meter bort finns en ny aktivitetspark med bland annat parkourbana, basketplan och konstgräsplan. För de lite yngre väntar en ny lekplats med linbana, BMX-bana, karusell och vippgunga.

Fakta om närområdet
10 min
på cykel till centrala Linköping
3 st
skolor i området
1 km
till Tinnerö Eklandskap

Hyresrätter i Södra Ekkällan

Elittruppen i Södra Ekkällan

I den nya delen av Södra Ekkällan bygger nu Bonava ett nytt kvarter med hyresrätter. Elittruppen får fint läge söder om den nya kommunala pocketparken. Kvarteret består av totalt 164 lägenheter fördelat på två hus om 1-3 rum och kök mellan 25 och 69 kvadrat. De flesta lägenheterna har härlig balkong, uteplats eller yta på loftgång.

Läs mer

   

Tidigare bostadsområden i Södra Ekkällan

Parkkällan i Södra Ekkällan

I Parkkällan har vi sålt slut på flera lägenhetsetapper. Nu njuter de boende av energieffektiva hem från 2 till 5 rum och kök fördelade på 56-135 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har en stor balkong eller uteplats i söderläge som vetter mot den fina innergården.

Hitta liknande grannskap

Ekkällan Arena i Södra Ekkällan

Det gamla garnisonsområdet, där Ekkällan Arena stoltserar, är nu verkligen ett av Linköpings mest eftertraktade bostadsområden. De 47 lägenheterna har blivit hem och grannskap med samlingsplatser både ute och inne. 

Hitta liknande grannskap

Ekkällan Arena 2 i Södra Ekkällan

Lägenheterna i Ekkällan Arena 2 är ljusa och har smart planering där varje kvadratmeter utnyttjas till max. Här finns ettor, tvåor och treor, alla med ljusinsläpp från minst två håll och den gröna innergården som en naturlig mittpunkt.

Hitta liknande grannskap

Tinnerbäcks Läge i Södra Ekkällan

Här finns 37 bostadsrätter med spännande arkitektur i den skönaste av miljöer. Upp till tre balkonger, gemensam takterrass och en egen lummig park med vindlande gångar och vattenstråk.

Hitta liknande grannskp