Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Kök och vardagsrum i huset på 122 kvm (visualisering).
Snart till salu

Lönnen i Ekängen

Gemenskap och grönska i Ekängen

Ägandeform:
Bostadsrätt
Pris:
2 995 000 -
4 150 000 kr
Antal rum:
4 - 5
Storlek:
104 - 122 m²

Planerad säljstart

Nytt grannskap i Ekängen

Nu planerar vi för ett nytt grannskap i Ekängen, 23 radhus som bostadsrätt i storlekarna 104–122 kvm med ett pris från 2 995 000 kr. Planerad säljstart sommaren 2024. Anmäl intresse så håller vi dig uppdaterad.

Beskrivning

Planerad säljstart till sommaren

Gemenskap och grönska i Ekängen

I det nya, lummiga grannskapet Lönnen i Ekängen hittar du ett boende där varje kvadratmeter är smart planerad och ”mer för mindre” är en underdrift. Här kombineras moderna bekvämligheter med hållbar livsstil, gröna ytor och hemtrevliga kvarter.

Mindre än 10 minuter med bil från city växer ett nytt bostadsområde fram där fristående villor samsas med radhus och parhus, alla omgivna av gröna ytor och trevliga platser där du kan umgås med dina grannar. I Ekängen väntar obegränsade möjligheter. Varför inte en spontan picknick i din trädgård eller ett äventyrligt besök på lekplatsen som ligger en kort promenad från grannskapet? Eller kanske en festlig grillkväll med grannarna. Om du gillar att vara en del av gemenskapen där du bor kommer du helt klart att trivas här. Lägg därtill närheten till sjön Roxen och skogen och du har ett område där lugn kan balanseras med det livliga och sociala.

Med värme från solen

Alla husen får solceller på taket, som genererar mellan cirka 4 600 - 5 200  kWh/år och hus. Till varje hus finns en parkeringsplats på en gemensam yta, platserna är förberedda för laddstolpe. Elen du producerar kan du antingen använda själv eller sälja vidare till elnätet. Svanenmärkta hus är energieffektiva med bra isolering, energisnåla vitvaror och effektiv värmeåtervinning som håller nere driftkostnaderna men också ger dig möjlighet till gröna bolån.

Trädgårdsstaden nära staden

Lugna gator kantade med alléer, fasader i varierande färger, små torg och grönområden inkilade mellan husen. Bebyggelsen i det nya grannskapet hämtar inspiration från den engelska trädgårdsstaden. Något som även Linköpings stadsarkitekt Gustaf Linden gjorde, när han introducerade trädgårdsstadens ideal på 1920-talet och ritade radhusen längs Lindengatan i Tannefors. När trädgårdsstaden Ekängen väl står färdigbyggt kommer det här att finnas närmare 280 bostäder skola och förskola.

Fördelar med Lönnen

 • Familjevänligt grannskap nära naturen

 • Radhus i två olika storlekar

 • Nära sjön Roxen

Svanenmärket

Ditt hem är Svanenmärkt. Det har god ljudisolering, bra ventilation och är energisnålt.

Läs mer om Svanenmärkningen

Bilder

Området

 • Natur och fritid

  Sjön Roxen ligger nära området Ekängen och den är känd för sitt goda fiske av bland annat gädda. Men det går att få mycket annat än gädda i sjön. Roxen är en av de artrikaste sjöarna i länet och har fina bestånd av exempelvis abborre, gös och braxen, du kan fiska både från land och med båt runt om sjön. Det finns även flera fina badplatser, närmaste är Östernäs badplats som är 2,4 km från området.

 • Kommunikationer

  Till Linköpings centrum och centralstation tar resan cirka 9 minuter med bil (6,6 km) och 22 min med cykel. Närmaste busshållplats är Stensättersvägen, den trafikeras av linje 10 och resan till Linköpings centralstation tar cirka 15 min. Ska du med flyget är det bara 10 minuter med bil till Linköping City Airport.

 • Service och handel

  Närmaste mataffär är en AutoMat som finns i närheten av Stensättersvägens busshållplats (AutoMat är ett nytt obemmannat koncept som bygger på att man legitimerar sig i butiksentrén med mobilt Bank ID.). Linköping centrum ligger tio minuter bort och innerstaden inbjuder till shopping och upplevelser i de många butikerna, kaféerna och restaurangerna. Eller så väljer du att åka lite norr om city, där hittar du handelsområdet Tornby.