Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Plats

Ekängen

Hitta ditt nya hem i naturnära Ekängen

Missa inte vårt första grannskap i Ekängen

Välkommen till Lönnen

Nu är försäljningen igång i vårt första grannskap i Ekängens nya trädgårdsstad, grannskapet Lönnen. 23 radhus som bostadsrätt med ett pris från 2 995 000 kr. Klicka på länken nedan för mer information.

Beskrivning

Hitta ditt nya hem i naturnära Ekängen

Välkommen till natursköna och barnvänliga Ekängen. Med fem minuters promenad till sjön Roxen och med ängar och eklandskap runt knuten, planerar vi för ett familjevänligt grannskap med Svanenmärkta hus i olika storlekar och upplåtelseformer.

Läget är perfekt för den växande familjen med närhet till skolor, förskolor, lekplatser och roliga fritidsaktiviteter. I Ekängen finns inte mindre än sex förskolor och en grundskola. Inom detaljplanen för vårt nya grannskap finns plan för ytterligare en F-6 skola – på springavstånd från frukostbordet. Här kommer vi att bygga en härlig trädgårdsstad. När grannskapet är färdigbyggt kommer det att finnas närmare 280 hus i blandade storlekar och upplåtelseformer.

Trots sitt lantliga läge är det inte mer än knappt 7 km in till Linköpings centralstation eller city med sitt utbud av handel, service och nöjen. En tur som med cykel tar drygt 20 minuter eller med bussen 15 minuter. Veckohandlingen görs bäst på Ica eller Coop inne i centrum men i Ekängen finns populära AutoMat, ett obemannat koncept med självscanningskassa, för de viktigaste livsmedlen kompletterat med närodlad potatis, färska ekoägg, färdigmat från två restauranger och färskt bröd från lokala bagerier.

Bilder

Området

  • Natur och fritid

    Sjön Roxen ligger nära området Ekängen och den är känd för sitt goda fiske av bland annat gädda. Men det går att få mycket annat än gädda i sjön. Roxen är en av de artrikaste sjöarna i länet och har fina bestånd av exempelvis abborre, gös och braxen, du kan fiska både från land och med båt runt om sjön. Det finns även flera fina badplatser, närmaste är Östernäs badplats som är 2,4 km från området.

  • Kommunikationer

    Till Linköpings centrum och centralstation tar resan cirka 9 minuter med bil (6,6 km) och 22 min med cykel. Närmaste busshållplats är Stensättersvägen, den trafikeras av linje 10 och resan till Linköpings centralstation tar cirka 15 min. Ska du med flyget är det bara 10 minuter med bil till Linköping City Airport.

  • Service och handel

    Närmaste mataffär är en AutoMat som finns i närheten av Stensättersvägens busshållplats (AutoMat är ett nytt obemmannat koncept som bygger på att man legitimerar sig i butiksentrén med mobilt Bank ID.). Linköping centrum ligger tio minuter bort och innerstaden inbjuder till shopping och upplevelser i de många butikerna, kaféerna och restaurangerna. Eller så väljer du att åka lite norr om city, där hittar du handelsområdet Tornby.

Fakta om närområdet

2,4 km

till Östernäs badplats

6 st

förskolor i området

10 min

biltur till Linköpings centrum

Ekängen