Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Såld

109, 5 Rum, 123 m²

Beskrivning

Lantlig känsla i modern bullerbyidyll

Istället för trafikbuller väcks du i Smultronstråket av fågelkvitter. Utanför sovrumsfönstret breder fälten ut sig. Här vaknar du till lugn och harmoni istället för stress.

Doften av nybakt bröd slår emot dig när du närmar dig Åsas bageri en knapp kilometer från hemmet. Trots det lantliga läget har Kareby Äng mycket att erbjuda. Förskola och skola finns i närheten och mataffären ligger bara två minuter bort.

Hall

Öppna dörren och stig in genom ytterdörren till hemmet i Smultronstråket. Här möts du av ljuset som strömmar in genom vardagsrumsfönstren i andra änden av huset. Du tittar ner och ser ett par leriga gummistövlar som badar i en pöl med vatten. Tack och lov är golvet av klinker. Golvvärmen gör att golvet snart är torrt igen och smutsen kan lätt sopas upp.

Klädkammare

Bredvid stövlarna ligger en jacka och en ryggsäck slängd. Du plockar upp dem och öppnar dörren till höger. Här finns en praktisk klädkammare som rymmer både väskor, ytterkläder och skor till hela familjen.

Tvätt- och duschrum

Vägg i vägg finns ett rum med två funktioner i en. Badrum och tvättstuga. Glasväggarna till hörnduschen gör att du slipper stänk i hela badrummet. Extra skönt när det är barnens tur att vaska av sig. Där bakom kan de plaska och leka bäst de vill medan du viker tvätten. Väggarna är beklädda med kakel och golvet av klinker. Lättstädat, snyggt och praktiskt.

Kök och matplats

Resten av nedervåningen består av kök och vardagsrum i öppen planlösning. Här finns det gott om plats att samla familj och vänner för långa helgbruncher och mysiga middagar. Köket har köksbänk och överskåp på ena sidan och på den andra finns fullstor kyl och frys samt ugn i praktisk arbetshöjd. Gott om bänkyta gör att ni kan vara fler som lagar mat tillsammans. Matplatsen har utsikt mot gatan. Till vardags är det kanske här ni äter frukost, lunch och middag. Är ni flera finns gott om plats för matsalsmöbeln i vardagsrumsdelen.

Vardagsrum

Med fönster som vetter ut mot altanen och trädgården är detta ett rum för både avkoppling och umgänge. Vill du finns det dock möjlighet att dela av rummet för att på så sätt få en separat matsal och ett vardagsrum. Under trappan som leder till övre plan inreder du kanske en mysig liten tv-hörna eller en läsvrå.

Altan

Från vardagsrummet leder dörren ut till ett stort trädäck. Lata sommardagar spenderas i skuggan under ett parasoll medan barnen leker i trädgården. Skapa din egen härliga oas med hjälp av textilier, belysning, växter och inredningsdetaljer. Här har du ett skönt extrarum under årets varmare månader.

Sovrum 1

En trappa upp finner du hemmets tre sovrum. Sovrum nummer ett är ett rymligt rum om 14 kvadrat. Dess läge mot baksidan till gör detta till en lugn plats för avkoppling. Rummet rymmer gott och väl en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Den stora skjutdörrsgarderoben sträcker sig längs med ena kortsidan av rummet och slukar både skor och kläder för två personer.

Sovrum 2

Mot gatan hittar du sovrum nummer två. Nio välplanerade kvadrat med ljusa väggar och ekparkett, något som är genomgående i hela huset. Stora fönster gör detta till ett ljust och trevlig rum. Perfekt för något av barnen. Här skapar du enkelt ett mysigt krypin.

Sovrum 3

Vägg i vägg hittar du hemmets tredje sovrum om nästan tio kvadrat. Även detta ligger i husets främre del. Om den som bor här vill leka detektiv är detta det perfekta spaningsstället. Här kan man stå gömd bakom en gardin och se vad som händer på gatan utanför utan att själv bli sedd. När det är dags att skriva spaningsrapporten går det bra att slå sig ner vid skrivbordet. Eller krypa upp i sängen.

Klädkammare

Förvaring kan man aldrig få för mycket av. På plan två finns ytterligare en klädkammare om två kvadrat. Här finns gott om plats för handdukar, lakan och kläder.

Badrum

I badrummet på övre plan kan barnen ta sitt kvällsbad eller också är det du som passar på att få en stunds avkoppling innan det är dags för sängen. Några tända ljus, varmt vatten och en klick badskum är allt som behövs. Det helkaklade rummet om knappt fem kvadrat är inrett i stilrena material med tidlös design. Familjens toalettsaker göms undan i tvättställskommoden och i spegelskåpet.

Allrum

På övre plan finns även ett allrum. Inred det till en tv-hörna för barnen eller ett hobbyrum till dig själv. Vill du, går rummet att delas av till ett fjärde rum. Kanske är du i behov av ett hemmakontor eller gästrum. Eller helt enkelt ett fjärde sovrum.

Förråd och carport

Bilen parkerar du bekvämt i carporten intill huset. Här står pärlan skyddad för väder och vind samtidigt som du har bekväm närhet till huset. Tunga matkassar liksom trötta och hungriga barn kan snabbt bäras innanför hemmets fyra väggar. Bakom carporten i vinkel med altanen finns ett kallförråd. Här förvarar du trädgårdsmöbler och trädgårdsredskap om vintern och pulkor och snöskyfflar om sommaren. Förrådet skapar tillsammans med husets fasad en skyddad uteplats.

Bilder
Området
  • Plats för gemenskap

    Grannskapets gemensamma hus med festlokal blir en naturlig träffpunkt för grannarna i Kareby Äng. Oavsett om det är ett festligt barnkalas, kräftskiva eller en spontan grillkväll med grannarna kommer huset väl till pass. Läget ger skön kvällssol och utsikt mot den angränsande ängen.

  • Ett aktivt grannskap

    Med varierande natur som nära granne är det enkelt att leva ett aktivt liv med frisk luft som sällskap. Här är det enkelt att dra på löparskorna och springa en runda före helgfrukosten, eller koppla bort vardagens brus med en lång och vilsam promenad. Under sommarmånaderna kan en cykeltur till Ingetorpssjön med kvällsmat och badkläder i packningen bli en mysig tradition.

Solstudie 21 juni

Se hur solen faller på husen i grannskapet under en dag i juni.

Solstudie 21 september

Se hur solen faller på husen i grannskapet under en dag i september.

Kika runt i husen i 360 grader

Här kan du få en ordentlig bild av hur entrévåningarna i alla husstorlekar i Kareby Äng ser ut.

Fakta om närområdet

5 km
från Kungälv centrum
6 min
biltur till Ingetorpssjön
2 min
från mataffär
150 m
till skola och förskola
1 km
Åsas Bageri