Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Stort trädäck och hörntomt med kvällssol

Njut på altanen medan solens sista strålar sakta sänker sig ner över Kareby Äng. På det stora trädäcket finns plats för både matplats och loungedel. Här är det lätt att trivas för både liten och stor.

I familjeidyllen Kareby Äng finns gott om plats för lek och bus. Här finns träd att klättra i, ytor att spela fotboll på och lekplatser med gungor och annat skoj. Ett grannskap med modern bullerbykänsla växer fram, där barnen kan springa fritt bland fruktträd och bärbuskar

Entré

Efter en lång dag på jobbet öppnar du ytterdörren och möts av ljuset som flödar in från andra änden av huset. Ljusinsläpp från två väderstreck och öppen planlösning gör detta hem ljust och luftigt. Precis innanför dörren ligger ett tåligt klinkergolv som sedan övergår i en stilren ekparkett som löper som en röd tråd genom huset. Några steg in i hallen finns en nisch med städskåp och hatthylla med plats för skohylla inunder.

Badrum

Till höger om entrén finns det ena av husets två badrum. Helkaklade väggar och klinkergolv är perfekt för en barnfamilj. Det gör inget om det stänker vatten och det är lätt att hålla rent. Hörnduschen med glasväggar gör att rummet känns luftigare och större än sina knappt fyra kvadrat. Inredningen är stilren med tvättställskommod som rymmer både det ena och det andra.

Tvättstuga

Här i Fläderstråket slipper du leta tvättider. Du tvättar helt enkelt när du vill i din helt egna tvättstuga. Tvättmaskin och torktumlare är placerade under en bänk på vilken du kan sortera och vika tvätten. I den rostfria hon fyller du på skurvatten eller lägger kläder i blöt. Med klinkergolv och ytterdörr lämpar sig detta rum även som groventré. Perfekt när barnen lekt ute en regnig höstdag och kommer hem leriga från topp till tå.

Kök

Till vänster om entrén ligger kök och matplats. Det välplanerade köket är placerat längs med ytterväggen. Här finns miljövänliga vitvaror som fullstor kyl och frys samt en lång praktisk arbetsyta. Från matplatsen har du utsikt mot gatan. Sitt här och drick dagens första kopp samtidigt som du ser grannskapet vakna till liv efter en lång natt.

Vardagsrum

Tillsammans med köket utgör vardagsrummet hemmets sociala del. Den öppna planlösningen gör detta till ett perfekt hem för bjudningar och familjesammankomster. I vardagsrummet om 33 kvadrat finns plats för både soffa och matsalsmöbel. Vill du, finns även möjlighet att dela av rummet till två separata. Den vitmålade trappan i furu leder upp till övre plan. Och genom en dörr tar du dig ut till altanen.

Altan

Njut av kvällssolen på det stora trädäcket. Här får du plats med både matplats och loungedel. Inred med belysning och sköna filtar så blir det här en magisk plats även under svala sensommarkvällar. I vinkel mot altanen finns ett förråd som tillsammans med husfasaden skapar en skyddad uteplats.

Sovrum 1 med walk-in-closet

För den som drömmer om en walk-in-closet är det dags att sluta drömma. I anslutning till detta sovrum finns en klädkammare om knappt två kvadrat med gott om plats för kläder, skor, väskor och lite till. Det stora sovrummet om nästan 14 kvadrat ligger mot den lugna baksidan till. Här får du plats med både dubbelsäng, sängbord och extra förvaring om inte klädkammaren räcker till. Sov gott i din egen svala oas.

Sovrum 2

Med sina drygt tio kvadrat är sovrum nummer två perfekt för både små och stora barn. Här finns plats för en säng, leksaksförvaring och skrivbord. De ljusa väggarna och ekparketten utgör en neutral bas som gör det enkelt att sätta sin egen prägel på rummet. Låt tonåringen inreda rummet efter egen smak eller skapa ett mysigt krypin till familjens minsting.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet ligger i hemmets främre del med utsikt mot gatan. Med en yta om nästan 12 kvadrat finns här plats för både säng, skrivbord och klädförvaring. Och ändå finns gott om golvyta för legobygge och kullerbyttor.

Allrum

Det dryga 18 kvadrat stora allrummet på övre plan kan inredas till ett mysigt tv-rum eller hemmakontor. Eller också delar du av utrymmet till ett fjärde sovrum.

Badrum

Med barn i huset är badkar nästan ett måste. Badrummet på övreplan är helkaklat med komfortabel golvvärme. Nu slipper du kliva ur badet och sätta blöta fötter på ett kallt klinkergolv. Rummet är inrett i stilrena material med tvättställskommod och spegelskåp som rymmer både krämer, badskum och tandborstar. Ett öppningsbart fönster släpper in dagsljus och i taket finns spotlights som ger bra med ljus.

Carport

Intill huset finns en rymlig carport med gott om plats för bilen. Här står pärlan skyddad för väder och vind. Och du också. Gå direkt från bilen in genom groventrén när regnet piskar ner eller snön viner runt knuten.

Bilder
Området
  • Plats för gemenskap

    Ett hem är mer än själva huset du bor i. Bland fläderbuskar, precis intill ängen, bygger vi därför ett gemensamt hus perfekt för kräftskivan, barnkalaset eller umgänge med grannar. Här njuter ni av nygrillat i kvällssolen med uppsikt över de lekande barnen.

  • Ett aktivt grannskap

    Här finns alla förutsättningar för ett aktivt liv. Kanske lockas du av en joggingtur innan jobbet eller ett svettigt träningspass med grannen i det gemensamma utegymmet? Under sommarmånaderna kan familjen ta cyklarna för bad och picknick vid Ingetorpssjön. Ett aktivt liv kan också vara ett avkopplat liv.

Solstudie 21 juni

Se hur solen faller på husen i grannskapet under en dag i juni.

Solstudie 21 september

Se hur solen faller på husen i grannskapet under en dag i september.

Kika runt i husen i 360 grader

Här kan du få en ordentlig bild av hur entrévåningarna i alla husstorlekar i Kareby Äng ser ut.

Fakta om närområdet

5 km
från Kungälv centrum
6 min
biltur till Ingetorpssjön
2 min
från mataffär
150 m
till skola och förskola
1 km
Åsas Bageri