Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Trädgårdsmässan 2018

Så snart värmen stiger en aning är det dags att börja påta, odla, sätta blommor och möblera uteplatsen. Vi besökte trädgårdsmässan för att kika på sommarens gröna trender och nu välkomnar vi värmen med öppna och inredningspeppade armar.

 På trädgårdsmässan fanns inspiration för den lilla balkongen, uteplatsen eller den stora trädgården – en riktigt inspirationskälla för utomhuslivet som börjar närma sig. 

Mysiga och inbjudande utomhusmöbler 

På möblemanget till uteplatser ser vi mycket färg, form och kontraster. Vi ser bersåer som flörtar med det franska romantiska och mycket grönt och prunkande blommhav. Bygg gärna på höjden med hjälp av piedestaler så utökar du ytan för att få plats med mer blommor. Utomhus kan vi också gärna använda redan skavda möbler med återvunna material. Bona gärna till det med textilier, alltifrån mattor på väggen till inbjudande kuddar. Belysningsslingor sätter en mysig och härlig atmosfär.

Skapa färgsprakande oaser med medelhavsinfluenser

En färgsprakande balkong med fokus på exotiska växter och grönsaker skapar inbjudande och lummiga oaser. På trädgårdsmässan 2018 såg vi mycket på tema medelhavet, med växter som citroner, palmer och kaktusar och fina medelhavsinspirerade konservburkar som detaljer. 

Hitta nya sätt att plantera blommorna 

 Så snart vi har frostfria nätter är det dags att flytta ut blommorna till balkonglådan eller krukan. Men blommor behöver inte nödvändigtvis planteras i kruka. Låt de färggranna växterna sättas vid böcker, burkar eller kanske en skottkärra, så får du både en originell och stilren utedel. Glöm inte att ge kärlek, vattna lagom, gödsla någon gång i månaden och knoppa bort vissna blommor och blad så kommer balkongen att blomma och grönska fint. 

Inspiration för den större uteplatsen eller trädgården

Om du har lyxen att njuta av en ordentlig trädgård kan du skapa områden som intregreras med den kringliggande naturen. På trädgårdsmässan fick gärna stubbar, komposter och trädgrenar ta plats för att skapa trädgårdar där skogen flyttat in. Du kan också passa på att fräscha upp snickarbodar och annat med rustika inredningsdetaljer och träslag. Plats för både trädgårdens aktivteter och vacker inramning helt enkelt. Genom att använda gamla fönster som ett vindskydd för dina växter får du både praktiska och stilrena inredningsdetaljer. 

Flytta ut köket i trädgården 

Vi ser också mycket odlingslådor med grönsaker, frukter och annat ätbart. Ställ ut en arbetsbänk i anslutning till din odling så får du ett sprillans nytt utekök, perfekt för varma sommardagar. Vill du odla mer än vad din balkong eller uteplats klarar av? Kika med olika odlarföreningar i ditt område, kanske kan ni odla någonting tillsammans.