Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Spaning från möbelmässan 2018

Stockholm Furniture and Light fair är världens största mässa för skandinavisk design. Vi var där och tog tempen på de sex hetaste möbeltrenderna just nu.

1. Sätt det på en piedestal

Piedestalerna är välditgt populära i år och även så under mässan. Vi kunde se piedestaler överallt. De fanns i många olika kombinationer och material som i trä, i olika kulörer, i spegelglas, i sten – det viktiga är inte materialet. Piedestalerna vi ser är raka och avskalade i linjerna. Med favoritdetaljen på en piedestal kan du lyfta ett helt rum.

2. Svällande och runda former 

Svängda möbler och runda former i lampor och inredningsdetaljer är någonting vi kommer att se mer framöver.  De oförutsägabara formerna skapar dynamiska och inbjudande möbler, som dessutom är bekväma och ofarliga för den stilkänsliga barnfamiljen. 

3. Organiserat grönt 

Att fylla ditt hem med eleganta blombuketter ger en härlig fredagskänsla och somriga dofter mitt i vintermörkret. Det är dessutom en supertrend som vi ser komma alltmer. Det ska gärna vara eleganta och ordnade buketter med blommor i massor av olika färger. 

4. Låt konst och skulpturer ta plats

En annan trend vi kan se är att rum fylls med konstnärliga objekt - allt från målade tavlor till skulpturer. Grafiska verk som börjar fylla våra väggar. Keramik. Både detaljrika men även i runda och skiftande former. Fyll ditt hem med konst helt enkelt! Satsa på få och dekorativa objekt.

5. Beigea och jordnära färger

Rosa och grönt ser vi mycket av just nu och det kommer vi definitivt att se mer av. Nu tar dessutom jordnära kulörer alltmer plats i inredningen, gärna blandade rosa med rödbruna toner. Beige börjar synas alltmer och blir mer vanligt som basfärg i inredningen. Beige tillsammans med jordiga toner blir fina färgkombinationer som ger djup och en fin harmoni i ditt hem. 

 

6. Svart, svart, svart! 

Svart ser vi överallt. Både som helhet och som accentfärg i detaljer.