Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Lamptrender

Vi har lyst upp våra visningsbostäder och spanat framåt. Allt för att ta reda på vilka ljuskällor som kommer att pryda våra hem framöver. Här har du vår spaning på spännande lamptrender.

Lampor och belysning får allt mer utrymme i våra hem. Lys upp och våga låta lampan stå i fokus. Förutom att fylla olika funktioner sätter lamparmaturen och belysningen karaktär i ditt hem. Och glöm inte att tänka miljövänligt, med en dimmer får du en mer anpassad belysning samtidigt som din lampa drar mindre ström.

Trendigt inom lampor

Trendigt inom lampor och belysning just nu är lampskärmar av dessa slag.  En klassisk och stilren lampskärm som får oss att drömma tillbaka till 80-talet. Kan mixas och matchas med önskvärd lampfot eller varför inte som taklampa. På så vis får du din egen stil på lampan. Skärmen kan vara pulverlackad metall eller i tyg. Den koniska formen sprider ljuset mer direkt i rummet.

Nära naturen i form och material

Vi gillar också lampor som för oss närmare naturen, både i former men även i material. Vi vill ta in naturen mer i våra hem för en känsla av ro och återhämtning och vi ser även detta avspeglas i designen av lampor.

Ta fram din djuriska sida

Djur är en trend som vi ser inom inredning i kuddar och andra inredningsdetaljer men även i lampor. Det är belysning för den lekfulla och ger både attityd och något extra härligt att titta på. 

Svart stål dominerar lamparmaturerna 

Svart är verkligen en färg vi ser mycket av i detaljer, så även som färg på lampor. Den mörka färgen går att matcha med det mesta och låter dessutom det vackra ljusspelet ta fokus från armaturen. 

 

Framtidens belysning

Förutom lampor som sätter karaktär och tar för sig ser vi även belysning som går åt det minimalistiska, exempelvis i form av lysrör. Lamporna har både framtid och design i fokus, och kan exempelvis justera färg efter behov och även styras av rörelser. Framtidens belysning är här. 

Belysning i barnrum

I barnrum behövs bra belysning som kan lysa upp lekytan och lekbygget, men det behövs även lekfull och spännande belysning som kan skapa ett kreativt och mysigt rum för barnen att växa i.

Frostade lampkupor i hela hemmet

Runda ljuskällor i opalglas syns överallt. Den enkla formen tillsammans med det frostade glaset ger mjuka konstraster mellan ljus och skugga. Lampkuporna får gärna samsas med varandra för att skapa som en modern ljuskrona. Men den frostade globen står sig lika fint i sig själv, på väggen, i taket, eller kanske som bordslampa. Den kombineras ofta med en lampkropp av svart metall, mässing eller marmor. Något annat vi kommer att se mer av i hemmen är silver, vilket även kommer att spegla lamparmaturerna.

Mer inspiration