Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Formex 2018

Formex är nordens största fackmässa för inredning, formgivning och design. Två gånger per år går mässan av stapeln och på plats samlas journalister, inredare, butiksägare, arkitekter och andra intresserade för att ta det av de senaste trenderna och nyheterna. Inredningsteamet var på plats och detta är våra spaningar från höstens mest trendsäkra mässa.

Höstens färgpalett

Rosa, senapsgult och svart var de dominerande färgerna på årets Formex-mässa. Brända och rostfärgade toner tillsammans med vackert 70-tals brunt och gult är något vi kommer se mer av i framtiden.

Mjuk som sammet

Glamourös Art deco fortsätter att blomstra i inredningsvärlden. Vi såg en uppsjö av sammetssoffor, sammetskuddar och sammetsgardiner – alla väl matchade med mässingsdetaljer som går hand i hand med just Art deco. 

Puffen – detaljen som sticker ut

Puffen är fortsatt omåttligt populär och smyger sig in i varje hem. Majoriteten av utställarna hade hakat på trenden och även här ser vi att sammet är det självklara textilvalet. Puffen är både en möbel som fyller sin funktion som en fotpall eller en extra stol när man har gäster, men även den där lilla detaljen som sticker ut och lyfter ett rum.

Hållbart och naturligt

Mässan bjöd även på en motsats till all färgsprakande sammet: naturliga och hållbara material, helt i linje med hantverkstraditionen. Textilier i linne känns fortsatt självklara i våra skandinaviska hem och även detaljer i form av konst, skulpturer och krukor skapade av hållbara material.

Animaliska mönster och porslinsdjur

Djurprint och porslinsdjur är en populär trend just nu och vi ser djur på allt från vaser till kuddar.  Även stora porslindjur får en alldeles egen plats i hemmet. Den vackra och stilfulla flamingon fanns givetvis på plats.