Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Ekkällan Arena

Det gamla garnisonsområdet, där kvarteret Ekkällan Arena stoltserar, är nu verkligen ett av Linköpings mest eftertraktade bostadsområden. Som namnet gör gällande är det runt den aktiva innergården som de 87 lägenheterna är centrerade. Ovanpå cykelrummet ligger utegymmet med redskap för att köra igenom hela kroppen där grannar träffas och sporrar till nya träningsresultat. Men innergården rymmer också sköna sittplatser för grillmiddagar eller en stunds avkoppling i hängmattorna under pergolan.

Populära takterrasser

De två takterrasserna, en i varje förening, används flitigt av de som bor här. Sommartid njuter de av solen, utsikten över området och kanske en middag med vänner och grannar. När kylan kryper på söker de sig gärna in till det inglasade uterummet och bokar upp sig för kräftskivor och födelsedagskalas när höstvindar viner utanför. Kommer det långväga gäster och det behövs extra plats att sova, är det smidigt att boka den möblerade övernattningslägenheten som grannarna i föreningarna delar på.

Cykelverkstad i grannskapet

I en stad som Linköping är cykeln central. Här i Ekkällan Arena finns det gott om plats för cyklar. Utanför husen vid entréerna ligger cykelparkeringarna. Det stora cykelförrådet är inte bara ett förråd utan det rymmer också en verkstad, där grannar kan hjälpa varandra att meka om man inte är den händigaste när kedjan behöver oljas eller en punka ska lagas. Alla cyklar såklart inte utan har bil. Den parkeras bekvämt i garaget som ligger under gården.

Att bo i Ekkällan Arena betyder också att ha naturen och eklandskapet inpå knuten, samtidigt som all tänkbar service finns nära. När stan lockar tar många en uppfriskande promenad eller en cykeltur längs Tinnerbäcken.

Hållbart boende

Entréerna till respektive förening välkomnar de boende hem en generös lobby. Perfekt när man just landat med matkassarna eller väntar på promenadsällskap ut i eklandskapet. Själva lägenheterna är smart planerade om ett till tre rum och kök, alla med två balkonger. Ja, för visst räknas den luftiga loftgången som rymmer alla lägenhetsentréer som balkong. Här i Ekkällan Arena, liksom i Bonavas alla projekt, är hållbarhet viktigt redan från första skissen. För Ekkällan Arena föll valet på miljöcertifieringen Miljöbyggnad som garanterar att husen är bra både för de som bor här och miljön. Miljöarbetet och byggnadens miljöprestanda är granskad av tredje part, vilket ger de som bor här trygghet i att deras hem lever upp till högt ställda krav på energianvändning, innemiljö och material.

Intresserad av ett hem i Linköping?
Här hittar du alla våra bostäder

   

Mer inspiration