Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Arkitekten om Kvillebäcken

Vackra tegelfasader i Kvillebäckens mittpunkt

Utanför är det liv och rörelse, inne på den feng shui-inspirerade gården råder harmoni och balans. I Origo får du det bästa av två världar: stad och lugn.

– Det här kvarteret är speciellt eftersom det har ett så framträdande läge. Det är en av de första byggnaderna du ser när du åker in till Kvillebäcken. Lite som en port in till stadsdelen. Därför har jag arbetat mycket med att kvarteret ska upplevas som fint både på långt och nära hålla. Båda vyerna har varit lika viktiga, säger Lisa Andersson, Liljewall arkitekter.

Göteborg kännetecknas av en stark tegeltradition. Det är något som får leva vidare även i Kvillebäcken. Här är alla gatufasader i kvarteret av tegel. Tegel  åldras vackert och skapar en gedigen känsla.

– Tegel ger stora möjligheter att jobba med detaljerna. På nära håll framträder de enskilda stenarna och på långt håll ser man en sammanhållen ljusgul tegelyta.

In mot gården är däremot fasaderna vita  för att ge ett ljust intryck.

– Jag har jobbat med ljusa färgskalor och ljusa material för att skapa en harmonisk boendemiljö. Det här är ett modernt boende för den urbana och medvetna människan, en oas.

Vill du köpa lägenhet i Göteborg?  Här kan du hitta just din bostadsrätt i Göteborg.

siteassets/broschyrmaterial/kvillebacken-origo/miljo-kvillebacken-580x400.jpg

Tegelfasaden sett från utsidan