Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Arkitekten om Kvillebäcken

Utanför är det liv och rörelse, inne på den feng shui-inspirerade gården råder harmoni och balans. I Origo får du det bästa av två världar: stad och lugn.

– Det här kvarteret är speciellt eftersom det har ett så framträdande läge. Det är en av de första byggnaderna du ser när du åker in till Kvillebäcken. Lite som en port in till stadsdelen. Därför har jag arbetat mycket med att kvarteret ska upplevas som fint både på långt och nära hålla. Båda vyerna har varit lika viktiga, säger Lisa Andersson, Liljewall arkitekter.

Göteborg kännetecknas av en stark tegeltradition. Det är något som får leva vidare även i Kvillebäcken. Här är alla gatufasader i kvarteret av tegel. Tegel  åldras vackert och skapar en gedigen känsla.

– Tegel ger stora möjligheter att jobba med detaljerna. På nära håll framträder de enskilda stenarna och på långt håll ser man en sammanhållen ljusgul tegelyta.

In mot gården är däremot fasaderna vita  för att ge ett ljust intryck.

– Jag har jobbat med ljusa färgskalor och ljusa material för att skapa en harmonisk boendemiljö. Det här är ett modernt boende för den urbana och medvetna människan, en oas.

Vill du köpa lägenhet i Göteborg?  Här kan du hitta just din bostadsrätt i Göteborg.