Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Seminariet

Seminariet

Området

  • Närservice

    Det mesta du behöver finns i kvarteren runtomkring dig. Vid Mimmi Ekholms plats finns apotek, ICA-butik, frisör och vårdcentral. Föredrar du att handla på Coop Konsum hittar du butiken på Ringgatan. Nelins med sitt stora utbud av frukt och grönt ligger på Börjegatan. Ett flertal frisörer finns i närområdet liksom banker och vårdcentraler.

  • Skolor och förskolor

    För de allra minsta finns ett flertal förskolor i området, närmast är förstås Norlandias förskola som håller till i den gamla Seminariebyggnaden. När det är dags att börja förskoleklass ligger Sverkerskolan (F-4) några gator bort om man inte väljer Eriksskolan (F-4). Tiundaskolan har klasser från fem till nio. För den musikaliske verkar Uppsalas musikklasser (åk 3-9) i Seminariebyggnaden. Ännu högre upp i ålder finns både Fyris-, Linné- och Katedralskolan på promenadavstånd.

  • Hitta hit

    Från Luthagen är det inte långt till grönområden eller Uppsala city. Kommunikationerna med stadsbussarna är mycket goda och föredrar du cykeln finns det bra cykelvägar. Att cykla ner till city tar mellan 5-7 minuter. Längs med Fyrisån finns trevliga promenadstråk och till stora torget går du på cirka en kvart. För dig som pendlar med bil är du snabbt ute på E4:an via 55:an.