Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Miljövänligt hem för en aktiv vardag

Det här hemmet är för dig som vill ha träningsmöjligheter precis utanför dörren – bokstavligt talat. Med egen uteplats som vetter ut mot utegymmet på gården blir det enkelt att prioritera din träning.

När du vill upptäcka något nytt kan du låna en eldriven lådcykel i grannskapets gemensamma cykelpool, och smidigt upptäcka områdets utbud. Med närhet till Vaksala torg, parker, Fyrishov och Gamla Uppsala blir det lätt att ha en aktiv livsstil. När du vill ha en avkopplande stund för dig själv njuter du av en bra bok på din uteplats, som är fint inramad av grannskapets planteringar och buskar.

Entré

Stilrena klinkers och nymålade väggar är det första du möts av i din nya hall. Otympliga ytterkläder och skor har gott om plats i skjutdörrsgarderoben rakt fram. Till vänster har du plats för en praktisk hatthylla och skoställ för säsongens favoriter.

Badrum

Till vänster om hallen kommer du in i ditt helkaklade badrum som är installerat med komfortvärme i golvet – en solklar favorit för nedkylda vinterfötter. Förutom WC, handfat och dusch har du en praktisk kombimaskin för en bekväm vardag.

Kök och vardagsrum

Nu har du kommit in till hemmets hjärta – köket och vardagsrummet. Här finns det gott om plats för matlagningsälskaren att testa nya maträtter, samtidigt som gästerna kan vara delaktiga från soffan. Stora köksredskap som inte används så ofta, finns det plats för i ditt separata förråd i källaren.

Uteplats

Ljusinsläppet in till lägenheten kommer främst från hemmets stora fönster som sträcker sig från golv till tak, och vetter ut mot uteplatsen. Här har du din oas i ett skyddat läge av både buskar och en fin träspaljé. När du vill vara en del av gemenskapen förflyttar du dig några steg ut till den gemensamma innergården.

Sovrum

Det sista rummet i ditt nya hem är ditt mysiga sovrum. Du har plats för en rymlig säng, sängbord och fina väggdekorationer. I den stora skjutdörrsgarderoben har du plats för alla dina kläder, städsaker och sängkläder. De praktiska skjutdörrarna ger dig dessutom mer golvyta och gör att du får plats med en dubbelsäng om du vill.

Bilder
Området
  • Aktivt grannskap

    Kapellgärdet Arena bjuder in till ett aktivt och socialt liv. Över gården och in i nästa kvarter slingrar sig en löparbana, och utegymmets pyramidbänk fungerar lika bra för upphopp som att ligga utsträckt på i solen. I grannskapet finns takterrasser att umgås på, en relax att koppla av i och övernattningsrum får långväga gäster. Här blir även vardagen med cykel enkel, det finns nämligen gott om cykelparkeringar, mekarmöjligheter och en lådcykelpool, för smidig transport av matkassar eller barn.

  • Skolor och förskolor

    Här finns flera förskolor och skolor att välja mellan. Närmast är fristående Uppsala Montessori, en f-3 skola med montessoriinriktning. Kommunala Ringens förskola ligger även den inom gångavstånd. För de lite äldre barnen erbjuder Kvarngärdesskolan platser från förskola upp till nian. Det bästa har vi sparat till sist – i kvarteret planeras nämligen för en förskola i vår avslutande etapp. Ett perfekt tillfälle att lära känna fler grannar, och en fin möjlighet att hjälpas åt med hämtningar.

  • Service och kommunikationer

    Så småningom kommer flera lokaler att öppna upp i kommande kvarter i Kapellgärdet Arena. Till dess har du centrala Uppsala inom promenad- och cykelavstånd med affärer, nöjen och restauranger. Ännu närmare är det till butikerna runt Vaksala torg, där du både kan handla mat, gå på systembolaget, äta på restaurang och shoppa inredning. Resecentrum når du på några minuter, för vidare transport norr- eller söderut med tåg eller pendel.

Möt projektteamet

Hör marknadsstrateg Kristina, säljare Claes och inredningskoordinator Line berätta om Kapellgärdet Arena III. 

Kika in i några av hemmen i 360 grader

Här kan du få en ordentlig bild av hemmen i Kapellgärdet Arena III. Titta på några av rummen i de olika lägenhetsstorlekarna i 360 grader.

Solstudie innergård

Se hur solen faller över fasaden mot innergården under en dag i juni respektive september.

Solstudie gatufasad

Se hur solen faller över fasaden ut mot gatan under en dag i juni respektive september.

Fakta om närområdet

10 min
från Centralstation på cykel
5 min
från Fyrishov på cykel
1 st
friluftsområde på gångavstånd
0 m
till gymmet