Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Social trea med stor balkong och egen uteplats

Välkommen hem till en rymlig trea med sociala ytor både inne och ute. Med stor balkong i söderläge och en uteplats mot innergården upplevs hemmet ännu större än sina 83 kvadrat.

Denna genomtänkta trea ger ytor att umgås på, och välplanerade sovrum att dra sig undan i. Det öppna vardagsrummet och köket förlängs av den femton kvadrat stora balkongen i söderläge. Utanför hemmet finns dessutom ännu fler ytor att umgås på. Innergården bjuder in till aktiviteter och sociala stunder för både små som stora, och här finns både löparbana, utegym och lekytor.

Hall

Hallen öppnar upp mot hemmets sociala del. Här får smutsiga skor stanna på det praktiska klinkergolvet och ytterplaggen har sin plats i garderoben.

Vardagsrum och kök

Det U-formade köket bjuder in till matlagning för flera. Delen ut mot vardagsrummet har en halvvägg, vilket gör det möjligt att förbereda middagen samtidigt som du umgås med gästerna i soffan. Om vädret tillåter dukar du smidigt upp till middag på balkongen. Och efteråt tar diskmaskinen hand om smutsiga tallrikar så du kan njuta av resten av kvällen.

Balkong

Den generösa balkongen har plats för både möbler och massor av grönskande växter. Söderläget passar perfekt om du vill börja odla eget. Eller bara för att njuta av en god bok en ledig helgdag.

Sovrum 1 och uteplats

Det mindre sovrummet är placerat i hemmets bortre del. In till höger finns en skjutdörrsgarderob och rakt fram når du uteplatsen. Rummet kan inredas utifrån behov och gör sig lika bara som ett barnrum som hemmakontor. Uteplatsen ligger ut mot innergården och gör det enkelt att springa emellan.

Badrum

I badrummet agerar ena sidan tvättstuga. Ovanför tvättmaskinen och torktumlaren finns både förvaring och en praktisk bänkskiva att organisera tvätten på. Längs rummets andra vägg sträcker sig tvättställ, wc och dusch eller badkar. Och blöta handdukar torkar snabbt på den vägghängda handdukstorken.

Sovrum 2

I det större sovrummet finns plats för en stor dubbelsäng och annat möblemang. Garderoben och linneskåpet i ena hörnet rymmer alla dina favoritplagg, och det stora fönstret släpper in dagens första solstrålar.

Bilder
Området
  • Aktivt grannskap

    Kapellgärdet Arena bjuder in till ett aktivt och socialt liv. Över gården och in i nästa kvarter slingrar sig en löparbana, och utegymmets pyramidbänk fungerar lika bra för upphopp som att ligga utsträckt på i solen. I grannskapet finns takterrasser att umgås på, en relax att koppla av i och övernattningsrum får långväga gäster. Här blir även vardagen med cykel enkel, det finns nämligen gott om cykelparkeringar, mekarmöjligheter och en lådcykelpool, för smidig transport av matkassar eller barn.

  • Skolor och förskolor

    Här finns flera förskolor och skolor att välja mellan. Närmast är fristående Uppsala Montessori, en f-3 skola med montessoriinriktning. Kommunala Ringens förskola ligger även den inom gångavstånd. För de lite äldre barnen erbjuder Kvarngärdesskolan platser från förskola upp till nian. Det bästa har vi sparat till sist – i kvarteret planeras nämligen för en förskola i vår avslutande etapp. Ett perfekt tillfälle att lära känna fler grannar, och en fin möjlighet att hjälpas åt med hämtningar.

  • Service och kommunikationer

    Så småningom kommer flera lokaler att öppna upp i kommande kvarter i Kapellgärdet Arena. Till dess har du centrala Uppsala inom promenad- och cykelavstånd med affärer, nöjen och restauranger. Ännu närmare är det till butikerna runt Vaksala torg, där du både kan handla mat, gå på systembolaget, äta på restaurang och shoppa inredning. Resecentrum når du på några minuter, för vidare transport norr- eller söderut med tåg eller pendel.

Möt projektteamet

Hör marknadsstrateg Kristina, säljare Claes och inredningskoordinator Line berätta om Kapellgärdet Arena III. 

Kika in i några av hemmen i 360 grader

Här kan du få en ordentlig bild av hemmen i Kapellgärdet Arena III. Titta på några av rummen i de olika lägenhetsstorlekarna i 360 grader.

Solstudie innergård

Se hur solen faller över fasaden mot innergården under en dag i juni respektive september.

Solstudie gatufasad

Se hur solen faller över fasaden ut mot gatan under en dag i juni respektive september.

Fakta om närområdet

10 min
från Centralstation på cykel
5 min
från Fyrishov på cykel
1 st
friluftsområde på gångavstånd
0 m
till gymmet