Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Såld

2 Rum, 43 m², Lägenhet 61303

Beskrivning

Högt upp i huset möter du ljuset

I ljust hörnläge väntar din nya yteffektiva tvåa på dig. På fjärde våningen möts du av stor balkong, utsikt mot grönskande innergård och stora sociala ytor.

Märtas Berså ska underlätta en miljövänlig livsstil: allt från planeringen av gårdens gemensamma ytor till valet av vitvaror ska bidra till ett grannskap som är hållbart på lång sikt. Pendeltåget är nära men skulle du ändå behöva bil finns bilpool i grannskapet. På innergården möts du av flera cykelställ och i det gemensamma garaget finns flera laddplatser för elbilar.

Sovrum

Dagen har precis börjat. Du vaknar i ditt vilsamma sovrum ut mot gården, kliver ur dubbelsängen och nappar åt dig morgonrocken från en av två stora garderober från Elfa. Utsikten från dubbelfönstret skvallrar om att det blir en fin dag.

Vardagsrum

Utanför sovrumsdörren sträcker du på dig, tittar sömndrucken ut över vardagsrummet som redan ligger i fullt ljus. Soffans kuddar får sig en puff och din mjuka pläd viker du över ena armstödet. Du somnade visst mitt i en film igår – det är lätt hänt när lugnet lägger sig och grannskapet är rofyllt.

Balkong

Från vardagsrummet går du ut på den stora balkongen, nyper av några löv från blommorna på bordet och tittar ner på den fina innergården. Det har bara gått ett par veckor sedan du flyttade in. Tänk att trivas så bra på så kort tid.

Kök och matplats

Frukostdags. Du plockar ut ost och yoghurt från din energisnåla kyl/frys från Electrolux och ställer på den tåliga arbetsbänken. Väggen ovanför är stänkskyddad med vitt kakel och du har redan erfarenhet av hur lätt det går att torka bort spår från skvättande mixerstavar. Bra också att städskåpet finns precis intill. Samtidigt som du värmer kaffemjölken i väggskåpets mikro plockar du ut rena tallrikar från den helintegrerade diskmaskinen. Du slår dig ner vid matplatsen och slås av hur fina dubbelfönstrens bänkar är i polerad gråbrun kalksten. Bit för bit upptäcker du olika detaljer som alla bidrar till det genomtänkta helhetsintrycket.

Badrum

Dags nu för en uppiggande dusch i det helkaklade badrummet med infällda spotlights. Efteråt sveper du in dig i ett varmt badlakan från handdukstorken intill och dina småfrusna fötter möts av ett varmt klinkergolv med komfortvärme. I kombimaskinen väntar tumlad tvätt på att du ska vika den på arbetsbänken ovanför. Det får vänta till i eftermiddag.

Hall

Ytterskorna står beredda på det klinkrade entrégolvet och du krokar av jackan från hatthyllan, en designklassiker. Nu väntar jobbet – så skönt att det bara är en kvart in till T-Centralen med pendeln. Du stänger säkerhetsdörren bakom dig med en mjuk duns och låser. En hel arbetsdag innan du får återse ditt härliga hörn på jorden. Du längtar redan tillbaka.

Bilder
Området
  • Odlingsmöjligheter på gården

    Innergårdens underbara berså skapar väggar av växtlighet. När det kliar i de gröna fingrarna finns odlingslådor och ett litet växthus med sittgrupper. Här kan såväl tomater och jordgubbar som grannsämja odlas. Runt innergården löper en liten gångstig av skiffer. Träd, rabatter och en grillplats står redo för kvartersfesten, och här finns flera sittplatser för kaffepausen.

  • Ett socialt grannskap

    I Märtas Berså är det sociala livet alltid närvarande. Den härliga bersån som du delar tillsammans med dina grannar är perfekt för skön samvaro och vacker att vila ögonen på från köksfönstret. Bor du här finns utbudet runtomkring dig - shopping, träning, nybakat bröd till helgfrukosten, kollektivtrafik och spännande smakupplevelser. Innanför porten har du din egen oas. Välkommen till ett fantastiskt boende nära natur och puls, där hemkänslan infinner sig utan ansträngning.

  • Kommunikation

    Det är enkelt att ta sig till och från arbetet från din nya lägenhet i Sollentuna. Pendeltåget finns på gångavstånd och tar 15 minuter till Stockholm central. Med bil är du framme på cirka 10 minuter beroende på trafik. Cykelvägsnätet är bra utbyggt i Sollentuna och för dig som föredrar frisk luft och motion är det ett utmärkt sätt att ta sig runt i trafiken. Arlanda flygplats når du på 25 minuter med bil.