Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Steninge slott
Plats

Steninge slottsby

Steninge slottsby - en idyll i historisk slottsmiljö

Beskrivning

Steninge slottsby - en idyll i historisk slottsmiljö

Steninge slottsby är som förr fast nu. Den anrika stadsdelen ligger mellan Uppsala och Stockholm och endast tio minuter från Arlanda. Här varvas nya bostadskvarter med historiska inslag.

Här bor du i ett idylliskt område med det mesta du behöver inom räckhåll. I Stenladan hittar du flera butiker, restaurang och café. Du har att aktivt liv utanför dörren med närhet till bad, ridskolor, löparbanor och fotbollsplaner. Livet i Steninge slottsby innefattar rosiga kinder, nära till kompisar och mitt i byn planeras skola och förskola. En idyll som förr, men på lagom avstånd till storstaden. Här kan du komma hem och slappna av. Upplev skillnaden mellan jobb och fritid, stad och lantliv. Välkommen hem till ett område nära till naturen och bra kommunikationer.

Bilder

Området

  • Café och restauranger i Steninge slottsby

    Det är få förunnat att kunna avnjuta en måltid i rofylld slottsmiljö på promenadavstånd från hemmet. Här i Stenladan kan du beställa en vällagad lunch eller brunch, köpa hem härliga bakverk och nybakat bröd. Vid speciella tillfällen finns en vinkällare som kan bokas, inget har lämnats åt slumpen.

  • Skolor och förskolor i Steninge slottsby

    Mitt i byn planeras det för förskola och skola upp till årskurs sex. Säkra gång- och cykelvägar gör att det är lätt att ta sig till och från skolan och möta upp kompisarna på vägen. Den tillfälliga förskolan vid träladan är det nu full fart på.

Steninge slottsby

Området i siffror

300 st

båtplatser i marinan

10 min

från Arlanda

45 mil

Upplandsled att vandra