Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Täljöhalvön

Slutsålt

Silverslänten på Täljöhalvön

92 kvadrat och en hel skärgård

Ägandeform:
Bostadsrätt
Beskrivning

92 kvadrat och en hel skärgård

Hitta ditt nya hem i grannskapet Silverslänten på Täljöhalvön och lev mitt i skärgårdsidyllen nära vatten och natur bara 30 minuter från Stockholm.

Börja dagen med ett dopp följt av en långfrukost i din egna trädgård med utsikt över hav och skog. Barnen kan springa fritt mellan husen och hitta på lekar i den vackra skärgårdsmiljön. Det uppstår lätt en härlig gemenskap mellan vuxna och barn i området. Det är lätt att hitta kompisar i grannhuset för äventyr på gårdens lekplats med vikingatema där det kommer att finnas en vikingabåt och en lekfull utgrävningsplats med gömda skatter. Här ska det även finnas ett gemensamhetshus med sedumtak där boende kan ses på grannträffar, kalas eller duka upp för årets kräftskiva. Grannskapet består av hus med olika upplåtelseformer – äganderätter och bostadsrätter. På den här sidan kan du läsa mer om bostadsrätterna.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Bostäder

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan