Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Täljöhalvön

3 planerade visningar

Täljöhalvön i Österåker

En helt ny stadsdel med trånga gator, mysiga lekplatser och badrocksavstånd till havsbad håller på att ta form. Välkommen till en nutida skärgårdsstad.

Förutom havsbris, skogsliv och goda grannar, finns allt du behöver här på Täljöhalvön. Staden växer fram, med nya förskolor och skolor, daghem, kontor, butiker och ett rikt utbud av mötesplatser. Täljöhalvöns centrala delar; Kanalstaden och Näsängen, kommer att skapa en helt ny stadskärna. Här kan du och dina grannar ta en kaffe i stadskärnan, morgonjogga på strandpromenaden, träna i utegymmet, spela lite boule, ses för en söndagsmiddag eller bara strosa längs de charmiga stadsgatorna.

Det som – förutom havet – förenar Täljö Strandäng, Näsängen och Kanalstaden är att stadsdelarna är planerade utifrån att locka besökare.

Täljö Strandäng är det första området i den nya skärgårdsidyllen, med bland annat familjevänliga Vita Stenen och Silverslänten. Här finns naturområden runt knuten och havet 3 minuter bort, en helt enkelt idealisk plats för familjer med barn i alla åldrar. Näsängen är den stadsdel som på sikt kommer att bli navet för Täljöhalvön. Här kommer det bland annat finnas mysiga butiksgator, caféer, ett härligt torg och en pir med restaurang. Perfekt för lediga lördagar med vänner, grannar eller familj. Den rika offentliga miljön, med både småstadscharm och närhet till havet, kommer troligtvis att locka besökare från alla håll och kanter. I den tredje och avslutande etappen hamnar fokus på Kanalstaden, en mycket attraktiv skärgårdsinspirerad stad med kaj, båtar och andra sjönära aktiviteter.

Bilder

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Området

Intressepunkter

Intressepunkter

Täljöhalvön