Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Populära tapeter

Vad ska vi ha på väggarna egentligen? En gemensam nämnare för tapettrenderna just nu är att det är mer fokus på att du ska hitta din personliga stil snarare än att du ska stirra dig blind på vad som är inne (på tapeten) just nu. Tänk på att satsa på material, färgtoner och färgkombinationer som passar för dig.

Oavsett om du är en van tapetserare eller precis flyttat hemifrån, så kan det vara svårt att hitta rätt. Därför har vi gett oss ut i tapetdjungeln för att lyfta fram vilka tapettrender vi ser just nu och framöver. Något kanske kan passa just dig?

Våga mer med blomtapeter och växtlighet

För dig som vill ta det naturnära skandinaviska till nästa nivå finns gott om storslagna tapeter som tar lite mer plats i hemmet. More is more! Här kan du experimentera fritt med blaffigt trädgårdsinspirerade mönster, skira akvareller och storblommiga dekorationer som ser ut att vara hämtade ut en oljemålning. Här finns det verkligen plats att låta din personliga smak få uttryck i väggarna.

Tapeter inspirerade av världen

Här är tapettrenden för globetrottern. Vi ser många väggar prydda med mönster inspirerade av exempelvis asiatisk och afrikansk natur. Du kan exempelvis låta väggen prydas av djur från savannen, orientaliska blommor från det asiatiska växtriket och ruffiga ytor inspirerade av ökenlandskap. Var inte rädd för att blanda flera kulturella uttryck när du inreder. Här kan du också passa på att inspireras av platser du själv besökt eller har en relation till. Inredning som passar till dessa tapeter får gärna vara av trä, med grova ytor och keramiska detaljer.

Elegant Art Deco

Inredningstrenden Art Deco håller i sig och har nu tagit sig upp på väggarna. Stilen är elegant,  sofistikerad och lyxig och tar tydlig inspiration av det glada 20-talet. Här ser vi mycket eleganta mönster och geometriska former i material som sammet, skimmer, guld och rosa, gärna i kombination. Tänk lite lounge/hotellobby-känsla så är du hemma (i flera bemärkelser).

Skandinaviskt jordnära med inspiration av naturen

Enkelt och jordnära är en populär tapettrend. Det nya "ljust och fräscht" är idag lite mer skandinavisk och naturnära. Det behöver inte vara så tillrättalagt och perfekt utan får gärna se handgjort ut. Vi ser mycket enfärgade tapeter med djur, grönska och naturmaterial som skapar en känslan av att du tagit in naturen till ditt hem. Ord som taktilt, naturligt, miljö, hantverk, linne, mjuk färgskala, rottning och trä är stilbildande i de skandinaviska tapettrenderna 2018. 

Grafiska tapeter med lekfulla motiv 

Vi vågar mer idag än för några år sedan, både vad gäller att lyfta in mer färg på våra väggar men också att vi tapetserar mera. Vi vågar ta oss från att tapetsera en fondvägg, till alla fyra i ett rum. Det blir dessutom mer enhetligt och lättare att skapa en harmoni om du vågar tapetsera alla väggar i ett rum. En trend som verkligen tar vara på detta lekfulla sätt att pryda våra väggar är den grafiskt lekfulla tapettrenden. Här är det fantasin som står i centrum och du får gärna mixa fritt med gammalt och nytt, retro och stilsäkert. Det är mycket pasteller som grundtoner och optimistiska motiv, vilket skapar en känsla av framåtanda. 

Rustikt och historiskt på väggarna

Vi ser också tapettrender som tar inspiration av historien. Här är det rustikt hantverk som står i centrum. Dessa tapeter är mer trygga och mustiga i sina färgskalor, med klassiska mönster som för tankarna till 1800-talsvåningar. Inte helt oväntat då mycket inspiration kommer från den brittiska formgivaren William Morris som skapade tapeter under just 1800-talet. 

Mer inspiration