Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2bike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2Common facilitiesGroup 2amusement2Culture EntertainmentShapedocument2arrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareholiday_cottage2Shapehospital2house2pin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMap-pinminus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymGroup 2tube2user2

Inredningstrender 2018

Inredningstrender 2018

Så ser inredningstrenderna ut år 2018

Trenderna i inredning påverkas av övriga trender i omvärlden. Miljö och hållbarhet är ledord som fortsatt kommer att påverka hur vi inreder våra hem framöver.

Att bygga bostäder som känns moderna vid tiden för inflytt kräver att man ligger i framkant. Kanske känns år 2018 avlägset idag, men för oss som jobbar med inredning är det alltså verkligen här och nu. Vi har tittat närmare på hur trenderna i omvärlden påverkar inredningen och vad som gäller framöver gällande färgskalor och material.

Strävan efter hållbarhet

Trots att 50 miljarder enheter i världen beräknas vara uppkopplade år 2020 kan man samtidigt se en stor makrotrend som innebär att koppla ner, stänga av och sträva efter att försöka vara här och nu. Tekniken blir allt mer integrerad i vår vardag och när vi nu har börjat vänja oss vid möjligheten att alltid vara uppkopplade börjar vi istället rensa, prioritera och välja bort. Det gäller även våra liv i övrigt. Trenden "downsizing" innebär att man skalar ner på jobb och materiella ting till förmån för ett enklare liv där upplevelser och fritid istället värderas allra högst. Vi strävar allt mer efter att försöka leva mer ekologiskt och hållbart på alla fronter och detta påverkar i sin tur även inredningstrenderna. 

Sobra färgskalor och naturmaterial

Sakta men säkert förändras vårt sätt att konsumera. Vår längtan till naturen avspeglas i mer sobra färgskalor än vi sett tidigare och vi har redan börjat röra oss från det krispigt vita och fräscha, mot varmare och lite dovare färger. Framöver kommer vi få se mer mättade pasteller, och trenden med naturmaterial såsom sten, hampa, terrakotta och trä kommer att vara fortsatt viktiga inslag i vår inredning. 

Färre saker som håller länge

Material som håller i många år och åldras vackert kommer att bli allt viktigare för oss. Till exempel skinn och läder som kommer synas både som enstaka detaljinslag och i möbelsammanhang. Vi vill ha färre saker och satsar på kvalitet och hållbarhet när vi köper nytt.