Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Inredningstrender 2018

Så ser inredningstrenderna ut år 2018

Trenderna i inredning påverkas av övriga trender i omvärlden. Miljö och hållbarhet är ledord som fortsatt kommer att påverka hur vi inreder våra hem framöver.

Här hittar du inredningstrenderna för 2019

Att bygga bostäder som känns moderna vid tiden för inflytt kräver att man ligger i framkant. 2018 har länge varit aktuellt för oss som jobbar med inredning. Vi har tittat närmare på hur trenderna i omvärlden påverkar inredningen och vad som gäller framöver gällande färgskalor och material.

siteassets/inspiration-section-only/inredningstrender-2018/kok2_580x400.jpg

Naturmaterial och mjukt ljusa färger ger en lugnande känsla.

siteassets/inspiration-section-only/inredningstrender-2018/detalj_580x400.jpg

Duka med naturmaterial som keramik och linne.

Strävan efter hållbarhet

Trots att 50 miljarder enheter i världen beräknas vara uppkopplade år 2020 kan man samtidigt se en stor makrotrend som innebär att koppla ner, stänga av och sträva efter att försöka vara här och nu. Tekniken blir allt mer integrerad i vår vardag och när vi nu har börjat vänja oss vid möjligheten att alltid vara uppkopplade börjar vi istället rensa, prioritera och välja bort. Det gäller även våra liv i övrigt.

Trenden "downsizing" innebär att man skalar ner på jobb och materiella ting till förmån för ett enklare liv där upplevelser och fritid istället värderas allra högst. Vi strävar allt mer efter att försöka leva mer ekologiskt och hållbart på alla fronter och detta påverkar i sin tur även inredningstrenderna.

siteassets/ambience-no-people/naturmaterial_soffa_580x400.jpg

Linne är lika skönt och fint i vardagsrummet som i sovrummet.

siteassets/inspiration-section-only/inredningstrender-2018/kok_580x400.jpg

Ett hållbart kök är både trendigt och snällt mot miljön.

Sobra färgskalor och naturmaterial

Sakta men säkert förändras vårt sätt att konsumera. Vår längtan till naturen avspeglas i mer sobra färgskalor än vi sett tidigare och vi har redan börjat röra oss från det krispigt vita och fräscha, mot varmare och lite dovare färger. Den tidlösa skandinaviska stilen kompletteras med gråskalor och mättade pasteller som ofta går ton i ton. Trenden med naturmaterial såsom sten, hampa, terrakotta och trä kommer att vara fortsatt viktiga inslag i vår inredning.

Storbladiga växter som accent ger även det mer klassiskt inredda hemmet en ombonad känsla. Växter överlag har fått en central roll i alla former av inredning.

siteassets/ambience-no-people/sovrum_grey_580x400.jpg

Gråskala skapar lugn och ser exklusivt ut.

siteassets/ambience-no-people/barnrum_rosa_580x400.jpg

Även barnrummet blir fint i nya färger.

siteassets/ambience-no-people/barnrum_spjalsang_580x400.jpg

Den ljusa sänghimlen sticker ut lagom mycket mot de mörkare väggarna.

Färre saker som håller länge

Material som håller i många år och åldras vackert kommer att bli allt viktigare för oss. Till exempel skinn och läder som kommer synas både som enstaka detaljer och i möbelsammanhang. Vi vill ha färre saker och satsar på kvalitet och hållbarhet när vi köper nytt.

siteassets/ambience-no-people/gra_fargskala_580x400.jpg

Skapa stilrena stilleben genom att hålla dig till en färgskala.

siteassets/ambience-no-people/ladersoffa_580x400.jpg

Läder, trä och andra naturmaterial håller länge och åldras vackert.

Är du nyfiken på hur inredningstrenderna för 2019 ser ut? Här kan du läsa om vilka kulörer som är på frammarsch och vilka material vi kommer att se mer av framöver.

Mer inspiration