Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Formex våren 2019

Årets första Formexmässa bjöd på en hel del inspiration för ett nytt år fullt av inredning. Bonavas inredare var på plats för att fånga upp de största trenderna för våren 2019. Här delar vi med oss av våra spaningar om vad vi kommer längta efter att fylla våra hem med den närmsta tiden.

Färgerna tar plats

Att vi lämnar ljust och fräscht för att omfamna färg, har vi hört ett tag. Men våren 2019 börjar det hända på riktigt. Nu vill vi låta färger omfamna oss och få oss att må bra. Rosa dominerar och är här för att stanna och vi ser många olika toner av färgen. De brända tonerna står högst upp på önskelistorna. En annan kulör som vi sett en del av under hösten är olika gula varianter. Den kommer att vara kvar ett tag till.

Djurens rike hemma hos oss

Djur djur djur! Apor, lejon, leoparder, påfåglar, papegojor – de exotiska djuren och djungelmönster flyttar in i våra hem. Lekfullhet i allra högsta grad som ger oss en liten tillflykt från vår vintermörka vardag.  Vill man inte inreda hela rummen som en djungel kan man välja ut några enstaka detaljer för att ändå få till en lekfull känsla i inredning. Kanske en kudde, en filt eller varför inte en lampa?

Natur och miljö

Hållbara och miljöanpassade material tar många av oss för givet idag. Men dessa områden kan inte få nog med uppmärksamhet och branschen har mycket att jobba på. Innovativa och hållbara lösningar är ett krav från konsumenterna idag.

Förutom att skapa innovativa lösningar är även rena naturinslag en tydlig trend. Vi blickar ut mot vad som finns i naturen för att sedan plocka in detta i våra hem. Vass är ett omåttligt populärt inslag som vi inte kan få nog av och även egenplockade blommor från trädgården är något vi gärna vill sätta i vas på bordet.

Växter i gamla och nya färger

Gröna växter är både trendigt och tidslöst och de kommer att fortsätta ha en självklar plats i våra hem. Oavsett storlek och form bidrar gröna växter till ett behagligt hem. Utöver de gröna växterna syntes även en ny växttrend på mässan. Växter som är färgade eller målade i olika starka kulörer tar inredningen med växter till en helt ny nivå. Att ge en helt ny färg till något vi är vana vid att se på ett visst sätt bli väldigt effektfullt.

Fransar, tofsar och mixade material

En ytterligare trend handlar om material och detaljer i våra kuddar och andra textilier. Fransar och tofsar är tydliga exempel på detaljer som kan piffa upp soffan lite extra. Det är även vanligt att mixa olika material och strukturer. Det kan antingen vara en kudde som är sydd av olika tyger, eller olika sorters kuddar som får samsas i samma soffa. Du behöver inte välja enbart sammetskuddar eller linnekuddar – blanda upp och skapa liv och lekfullhet.

Mer inspiration