Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Landskapsarkitekten om Kvillebäcken

Feng Shui-inspirerad trädgård där din själ kan få ro

Balans mellan människa och natur. Den tanken har varit vägledande när landskapsarkitekten Sven Ryheden utformat den feng shui-inspirerade trädgården för Origo.

– Jag har följt grundidéerna inom feng shui för att skapa balans i trädgården. Det går naturligtvis inte att följa till punkt och pricka eftersom det är en tusenårig filosofi med så många dimensioner och aspekter.

För att förstå vad feng shui innebär har Sven Ryheden, som jobbat som landskapsarkitekt i snart 40 år, läst om den österländska läran och även hämtat kunskap och inspiration från en feng shui-konsult.

– Jag tycker att vi har lyckats skapa ett prunkande trädgårdsrum som speglar årstidernas gång och där det finns en bra balans mellan färger, former och kontraster. En mjuk och variationsrik oas som ger många små rum att vistas i.

Det här är en trädgård där alla ska kunna trivas. Människor, djur, fåglar, insekter och växtlighet. Här finns bi- och humlebon, fågel- och fladdermusholkar och bräden för svalor att sitta på.

– I en trädgård påverkas vi av olika sinnesuttryck både synliga och osynliga. Den här trädgården är varierad och inspirationsrik och rymmer olika element såsom vatten,  eld, jord, träd. En trädgård som kan skänka lugn och ro för själen och ge rikliga upplevelser för alla sinnen.

Vill du köpa lägenhet i Göteborg? Här kan du hitta just din bostadsrätt i Göteborg. 

siteassets/broschyrmaterial/kvillebacken-origo/korsbar-kvillebacken-580x400.jpg

Blommande körsbärsträd på innergården