Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Landskapsarkitekten om Kvillebäcken

Balans mellan människa och natur. Den tanken har varit vägledande när landskapsarkitekten Sven Ryheden utformat den feng shui-inspirerade trädgården för Origo.

– Jag har följt grundidéerna inom feng shui för att skapa balans i trädgården. Det går naturligtvis inte att följa till punkt och pricka eftersom det är en tusenårig filosofi med så många dimensioner och aspekter.

För att förstå vad feng shui innebär har Sven Ryheden, som jobbat som landskapsarkitekt i snart 40 år, läst om den österländska läran och även hämtat kunskap och inspiration från en feng shui-konsult.

– Jag tycker att vi har lyckats skapa ett prunkande trädgårdsrum som speglar årstidernas gång och där det finns en bra balans mellan färger, former och kontraster. En mjuk och variationsrik oas som ger många små rum att vistas i.

Det här är en trädgård där alla ska kunna trivas. Människor, djur, fåglar, insekter och växtlighet. Här finns bi- och humlebon, fågel- och fladdermusholkar och bräden för svalor att sitta på.

– I en trädgård påverkas vi av olika sinnesuttryck både synliga och osynliga. Den här trädgården är varierad och inspirationsrik och rymmer olika element såsom vatten,  eld, jord, träd. En trädgård som kan skänka lugn och ro för själen och ge rikliga upplevelser för alla sinnen.

Vill du köpa lägenhet i Göteborg? Här kan du hitta just din bostadsrätt i Göteborg.