Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Arkitekten om Eds H.O.M.E

Arkitekten Jan-Christer Ahlbäck bor i ett brunt hus intill bokskogen i lilla Sölvesborg i Blekinge. Tillsammans med sin fru Kerstin driver han arkitektfirman Villa Arkitektur som är specialiserad på att rita radhus, villor och bostadsområden.

– Vi tycker att vackra och funktionella hem i attraktiva områden och kvarter borde vara tillgängliga för alla. Det betyder att vår arkitektur måste vara tidlös, stilren och funktionell. Den ska vara som en reflektion av hur människor lever sina liv och få folk att känna sig hemma, säger Jan-Christer Ahlbäck.

Bonava, som är inspirerat av folkhemmets tankar, vill skapa hem och levande platser där människor lever sina liv. Eds H.O.M.E i Upplands Väsby är ett fint exempel på hur liv integreras med inbjudande mötesplatser för alla som vill ha det, samtidigt som de som vill ha större avskildhet kan få det.

– Husen finns med olika placering. En del hus ligger mot en gemensam innergård medan andra ligger med fri baksida. Tycker du om att ha sociala kontakter med dina grannar väljer du husen som ligger mot den gemensamma innergården. Vill du ha mer avskildhet väljer du ett hus mot kanten,  säger Jan-Christer.

Eds H.O.M.E kännetecknas av stor variation där det ena huset inte är det andra likt. Sida vid sida på samma gata finns olika tak, panelutformningar och färgsättningar. Allt för att du ska bo i en levande omgivning där ditt hus har sin egen karaktär.

– Om ena huset har sadeltak med nocken parallellt med gatan, kan grannhuset ha nocken tvärs mot gatan eller kanske ett pulpettak istället. Vi vill åt känslan i ett område som växt organiskt där alla hus har sin egen individuella särprägel, säger Jan-Christer.

Hitta drömboendet i Eds Allé här

Här hittar du all nyproduktion i Stockholm