Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Visning och kontakt

Boka privat visning

Vill du boka en privat visning? Kontakta Jonas som är mäklare för grannskapet så hjälper han dig.

Beskrivning

Unik fyra med stor egen uteplats i västerläge

Alldeles intill skogsbrynet, med en stor egen uteplats, finner du husets enda fyra på 94 kvm. Med sin öppna planlösning där kök och vardagsrum vetter mot grönskan och uteplatsen i väster, går naturen sömlöst över i denna moderna lägenhet. Stora fönster och ljusa färger förstärker den rymliga känslan.

På Tomtebo gård, precis vid Nydalasjöns sydspets, växer ett nytt familjevänligt bostadsområde fram. I kvarteret Glöd bor du granne med naturen, och om kvällarna glöder solens sista strålar över de generösa balkongerna i västerläge. Runt intilliggande Nydalasjön finns en nio kilometer lång vandringsled som tar dig från badplats till badplats, och bjuder in till vackra skidturer vintertid. I området finns även anlagda boulebanor, sportfält, hundspår och en mysig 4H-gård med får, grisar, kaniner och hästar. Du cyklar in till city på ungefär 20 minuter. Umeå östra station, Universitetet, Universitetssjukhuset och mataffär ligger på två till tre kilometers avstånd. Även skola och förskolor finns inom gångavstånd.

Glöd är vackert beläget i skogsbrynet och den gröna innergården har planerats för att bli ett med naturen. Husen i Glöd är byggda med omsorg om vår miljö. Alla 69 lägenheter är Svanenmärkta och har energisnåla lösningar som håller driftskostnaderna nere. Lägenheterna har genomgående stora fönster, smart planlösning och gott om förvaringsutrymme. Ljusa väggar och trestavig ekparkett gör det enkelt att matcha din stil i övrigt. Kvalitetsmaterial som exempelvis trä och sten som åldras vackert och tål att användas, gör hemmet hållbart i dubbel bemärkelse.

Detta är ett kvarter som verkligen ger energi, från solcellerna på taken till föreningens egna gym på entréplan. Här är det enkelt att få in fysisk aktivitet och socialt umgänge i livspusslet. Grannar blir träningskompisar, och för fler trevliga stunder tillsammans finns en gemensam gård med plats för sittmöbler och grill på sommarkvällarna eller korvgrillning efter skidturen på vintern. Givetvis finns plats för lek och bus med kompisgunga, lekhus, stocktrappa och kubbsarg. På gården hittar du även ett cykelhus för 96 cyklar i tvåvåningsställ, som gör det enkelt att ta cykeln till stan, jobbet eller till kvällsdoppet i Nydalasjön.

Fördelar med Glöd

Solceller

Eget gym

Stora balkonger

Natursköna omgivningar

Svanenmärket

Ditt hem är Svanenmärkt. Det har god ljudisolering, bra ventilation och är energisnålt.

Läs mer om Svanenmärkningen

Bilder

Information om bolån

Området

 • Naturnära friluftsliv

  Här finns friluftsaktiviteter för alla. Varför inte utmana varandra i boule eller en fotbollsmatch och sedan samlas för att grilla korv? Närheten till ett kvällsdopp, en dag på badplatsen eller en upptäcktsfärd i äventyrslekparken ger möjlighet för spontana, så väl som planerade utflykter. Blir du sugen på en promenad eller en springtur finns upplysta motionsslingor. Här kan du även vintertid ta dig fram i skidspåren.

 • Skolor och förskolor

  För de yngre barnen i området är det gångavstånd till två olika förskolor: Blåkulla och Kompassen. Det är även planerat för ytterligare två förskolor i området. För de lite äldre barnen finns Sjöfruskolan, där hållbarhet är en central del av utbildningen, vilket bekräftades när de tilldelades utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling”. Elever från Sjöfruskolan var även med och gav sitt perspektiv på vad en bra och inkluderande boendemiiljö är, i utvecklingsarbetet av Tomtebo gård.

 • Grannarna blev vänner på sadeln

  De anordnar skogsutflykter för barnen, pushar varandra i utegymmet och cyklar tillsammans. Möt våra grannskapare som kan konsten att göra grannar till vänner.

  Möt våra grannskapare

Solstudier

Här hittar du solstudier och kan se hur solens strålar faller över grannskapen under året. Notera att solstudierna är visualiseringar. Sollägen och utsikter är uppskattningar och kan avvika från verkligheten, Till exempel kan omgivningen ha förändrats, träd och buskar kan ha andra höjder än vad som bedömdes när solstudierna togs fram.  

Solstudie hus 2

Se hur solen faller över hus 2, fasad mot gatan.

Solstudie hus 1

Se hur solen faller över hus 1, fasad mot gatan.

Solstudie hus 1

Se hur solen faller över hus 1, fasad mot innergården.

Solstudie hus 2

Se hur solen faller över hus 2, fasad mot innergården.