Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Flygfoto över Öbacka Strand

Plats

Öbacka Strand

Magnifikt läge vid Umeälven

Beskrivning

Magnifikt läge vid Umeälven

Den här trakten kommer att tilltala dig som inte vill välja mellan citylivet och naturen.

Från Öbacka Strand är det nära till det mesta. Älven har du precis utanför entrén och på tio minuters promenad längs vattnet är du inne i centrum. Umeå universitet ligger fem minuter bort och för den friluftsintresserande finns fina strövområden, cykelvägar, fiske och skidspår i området.

Området
 • Kommunikationer

  På bara några minuters promenad når du resecentrum Umeå Östra, som är en knutpunkt för både fjärr- och lokaltrafik. Med Ultrabuss 5 är du på Vasaplan i centrum på fem minuter. Du som föredrar att åka bild tar dig snabbt ut på E4/E12. Ska du längre ut i världen tar det bara tio minuter till Umeå Airport med drygt 20 avgångar per dag.

 • Skolor

  Du som har barn i dagis- eller skolålder behöver bara gå korta sträckor för hämtning och lämning. Förskolorna Uven och Laxen ligger nordväst om Öbacka Strand inom en radie på 600 meter. Närmaste grundskola är Östermalmsskolan på Kungsgatan med klasser från förskoleklass till sexan. Lite längre norrut ligger privata Språkskolan med både förskola och skola med klasser ända upp till nian, alla med språkinriktning.

 • Sjukvård

  I Öbacka strand bor du i trygg förvissning om att bästa tänkbara sjukvård finns alldeles runt hörnet. Norrlands universitetssjukhus på andra sidan Blå vägen är en av stadens största arbetsgivare och ett av Sveriges största och mest ansedda sjukhus. Här finns även Folktandvård, apotek och blodcentral. Närmaste primärvårdsenhet är Ålidshems hälsocentral som du hittar strax söder om universitetsområdet.

 • Närservice

  Närmaste livsmedelsbutiker hittar du i Ålidhems Centrum. Storhandlar gör du gärna i Strömpilens köpcentrum ett par kilometer bort, dit du tar dig enklast med bil eller buss. Här finns bland annat Ica Maxi Stormarknad, Systembolaget, Elgiganten, Apoteket, Blomsterlandet och Big Boy. Annars väntar Umeå centrum med hela sitt utbud en kvarts älvpromenad bort och ännu fortare med cykel.

Fakta om närområdet
10 min
promenad till centrum
6 km
från Nydalaområdet
5 min
till Universitetet