Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Ett grannskap med gemenskap

I grannskapet Aronia odlar du både vänskap och grödor. Fördriv helgen i det gemensamma växthuset eller driv upp egna plantor på din stora balkong. Här är alltid säsong för gröna fingrar.

Den trygga gården ger dig möjlighet till fin social samvaro med grannar och familj. Här är det lätt att känna sig hemma direkt. Börjar kvällen på uteplatsen bli sval kan du bjuda upp dina nära till ditt nya hem – en plats som gjord för att umgås tills klockan slår sent.

Hall

Välkommen in i ditt nya hem. Hoppa ur skorna och ställ dem att grusa av sig en stund på det klinkrade golvet som stoppar smutsen. Jackan hänger du av dig direkt till vänster i den platsbyggda garderoben som verkar vara omättlig på plagg. Alldeles intill finns ditt städskåp så att alla rengöringsprodukter och dammsugare snabbt kan nås.

Badrum

Ett hopp till höger hittar du badrummet, en helkaklad oas med klinkrat golv och infällda spotlight som lyser upp tillvaron. Här har ingen varit före dig. En energisnål kombimaskin för tvätt och torktumling står redo att ta hand om dina använda kläder – kanske en hög med träningsplagg som behöver vård efter löpturen i grönområdet intill.

Kök

Vissa dagar vill du stå länge i köket och experimentera, andra lockar hämtmat mer. Oavsett vad du känner för så tar ditt nya kök hand om behovet. Här finns energisnåla vitvaror som kombinerad kyl och frys, diskmaskin och glaskeramikhäll med ugn. Den tidsenliga köksinredningen harmonierar fint med väggarnas ljusa färgsättning.

Vardagsrum

Det är lätt att samla vännerna till middag – investera i ett bord med iläggsskivor så har ni generöst med plats att mötas kring maten. Tack vare den öppna planlösningen och den genomgående ekparketten går köket sömlöst in i vardagsrummet och bjuder in till fortsatt umgänge. Soffa, favoritfåtölj och avlastningsbord hittar fint sina platser på de lättmöblerade kvadratmetrarna.

Balkong

Ditt vardagsrum har ett exceptionellt fint ljusinsläpp. Det kan du tacka läget i huset, balkongens glasdörr och tre stora fönsterpartierna för. På balkongen har du himlen som tak. Här finns bra med utrymme för en utegrupp eller loungesoffa att sjunka ner i och njuta en ljum sommarkväll med ett svalkande glas.

Sovrum

Dagen är till ända, dags att stänga dörren om dig och samla intrycken. Kryp ner i sängen och se hur himlen utanför blir djupblå. Känn hur lugnet lägger sig över ditt grannskap och skänk en tanke åt Sätraskogens naturreservat som bidrar till tystnaden omkring dig. Här sover du gott.

Bilder
Området
 • Ett socialt grannskap

  Det inbjudande växthuset blir som ett socialt nav på gården. Här finns det möjlighet för de som vill att så växter och odla. Växthuset passar även perfekt att ha fest i, eller varför inte bara hänga här med vänner och grannar en skön sommarkväll. Utanför växthuset finns den gemensamma grillplatsen och intill kommer det finnas odlingsytor och växtbäddar där de boende ska kunna odla egna bär och så kryddväxter.

 • Kommunikationer

  Som boende i Aronia har du nära till kommunikationer. Utanför porten stannar buss 135 som tar dig till Skärholmen Centrum på 6 minuter. Till Sätra Centrum promenerar du på 5 minuter och där finns både buss och tunnelbana. Tunnelbanans röda linje tar dig till Södermalm och city på drygt 20 minuter. Kör du bil är det enkelt att komma ut på E4:an som snabbt tar dig in till Stockholm.

 • Service i området

  Från Aronia gör du vardagsinköpen på välsorterade Ica Nära som ligger ett par minuters promenad bort. Vill du utmana sinnena så beger du dig till SKHLM. Här finns allt du kan tänkas behöva, närmare bestämt 88 butiker och 30 restauranger och fik. I närområdet finns även Heron city som bland annat erbjuder bowling, bio och möjlighet att storhandla på Willys. Nämnvärt är även möbeljätten Ikea i Kungens Kurva.

 • Skolor och förskolor

  För barnfamiljerna finns förskolan Femtioettan precis vid Aronia. Närmsta grundskolan, Sätraskolan, ligger på andra sidan Sätradalen. För den elev som vill utmana sina språkkunskaper finns Internationella engelska skolan en kort cykeltur bort. I angränsande Skärholmen finns även ett tiotal grundskolor att välja bland.