Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Den här bostaden är såld. Söker du något liknande?

Sök liknande nyproduktion

Beskrivning

Lummig trädgårdskänsla och gemensam odling

I ditt nya grannskap möts du och de andra boende kring era gemensamma odlingar – det är som att komma hem till en lummig trädgård. Gårdens växthus är en självklar samlingspunkt.

Du har precis kommit hem från att ha klarat av alla ärenden i Skärholmen centrum – med ett av Sveriges största shoppingcenter intill är det en lätt match att bocka av sakerna på din att göra-lista. Väl hemma byts pulsen i centrum snabb ut mot lugnet i din egen vrå av världen. Det är lätt att förstå att du vill tillbringa mycket tid i ditt nya hem, men om du för en kort stund vill vidga vyerna finns buss alldeles utanför porten och Sätras tunnelbanestation på kort promenadavstånd.

Hall

Välkommen, kliv in i ditt nya hem och häng av dig till vänster i den stora garderoben med skjutdörrar. Hoppa ur skorna på det klinkrade golvet som stoppar smuts och fortsätt in i lägenheten. Du slås av hur ljus den är och hur mycket förvaring som finns: ytterligare en garderob, linneskåp och rymligt städskåp i köket.

Badrum

Vik av till höger för att tvätta händerna efter långpromenaden i naturreservatet alldeles intill. Titta upp i taket och notera hur de diskret infällda spotlightsen låter ljuset falla över den stilrena badrumsinredningen. Nappa åt dig en handduk från den uppvärmda handdukstorken och fundera på om du ska ta en varm dusch eller sätta igång en tvättmaskin.

Kök

Magen börjar muttra. Du viker av till köksdelen till vänster och öppnar din kombinerade kyl och frys för att se om det finns något gott att laga till. Det blir en fluffig omelett som du svänger ihop på ett kick tack vare den sprillans nya glaskeramikhällen. På din arbetsbänk står tillbehören på rad och väntar på att användas: chiliflingor och tomater från egen odling ute på balkongen.

Balkong

Det är fortfarande varmt och soligt ute, så du bestämmer dig för att äta ute på din elva kvadratmeter stora balkong. Loungefåtöljen lockar inbjudande och du blir kvar länge, byter några ord med grannen nere på gården som undrar om du vill komma ner och fixa lite i ert gemensamma växthus.

Vardagsrum

Det börjar skymma och du flyttar inomhus, sätter dig skönt tillrätta i soffan och tittar ut över ditt hörn av världen. Slås av hur fint köket knyts ihop med vardagsrummet och den lilla alkoven tack vare den genomgående ekparketten och väggarnas ljusa, lugna färgsättning. Fortfarande sent på dagen kommer mycket ljus in genom tre fönster och den glasade balkongdörren. Tänk att den här lägenheten blev din.

  • Gemensamt växthus på gården

  • Gemensam grill för grillkvällar med grannarna

Svanenmärket

Ditt hem är Svanenmärkt. Det har god ljudisolering, bra ventilation och är energisnålt.

Läs mer om Svanenmärkningen

Området

  • Ett socialt grannskap

    Det inbjudande växthuset blir som ett socialt nav på gården. Här finns det möjlighet för de som vill att så växter och odla. Växthuset passar även perfekt att ha fest i, eller varför inte bara hänga här med vänner och grannar en skön sommarkväll. Utanför växthuset finns den gemensamma grillplatsen och intill kommer det finnas odlingsytor och växtbäddar där de boende ska kunna odla egna bär och så kryddväxter.

  • Skolor och förskolor

    För barnfamiljerna finns förskolan Femtioettan precis vid Aronia. Närmsta grundskolan, Sätraskolan, ligger på andra sidan Sätradalen. För den elev som vill utmana sina språkkunskaper finns Internationella engelska skolan en kort cykeltur bort. I angränsande Skärholmen finns även ett tiotal grundskolor att välja bland.