Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Den här bostaden är såld. Söker du något liknande?

Sök liknande nyproduktion

Beskrivning

Aronia – ett grönt och hållbart grannskap

Här bor du Svanenmärkt – redan på ritbordet var Aronia ett grönt projekt. Det hållbara tänket går igenom allt från cykelförråden och miljöstugorna med sedumtak till laddningsplatsen för elbilar.

Direkt utanför din port ligger Sätraskogens naturreservat med ängar, granskog, ekbackar och fantastiska vyer över Mälaren. Här når du en strandpromenad som tar dig till Vårberg eller Liljeholmen. Passa på och njut av Sätrastrandsbadet med sin långa, fina sandstrand alldeles intill ett område med klippor och gräs.

Hallen

Stäng säkerhetsdörren bakom dig med en trygg duns, ställ ner väskan på golvet efter en lång dag på jobbet. Parkera skorna på det klinkrade entrégolvet, sänk axlarna och häng upp jackan i din rymliga garderob med skjutdörrar. Titta ut över din vrå i världen. Du är hemma nu.

Badrum

Ladda om batterierna med en avkopplande stund i badrummets fräscha duschhörna. Nappa åt dig ett badlakan från handdukstorken intill och skäm bort fötterna på det klinkrade golvet med komfortvärme. Takets infällda spotlights låter ljuset falla över den stilrena inredningen och din kombinerade tvättmaskin och torktumlare. Nu kan du starta om.

Sovrum

Väl ute ur badrummet, ta några kvicka steg runt hörnet och in till höger. Slink in i ditt rofyllda sovrum som ligger i en lugn del av huset. Öppna skjutdörrsgarderoben – här får det mesta plats har du märkt – och hoppa i dina skönaste hemmakläder. Din dubbelsäng ser inbjudande ut för en tupplur men det får vänta.

Kök

Du strosar ut i köket, öppnar den energisnåla kylen och frysen och kikar efter något gott att svänga ihop till middag. Det får bli en snabb omelett tillagad på glaskeramikhällen och serverad med tomater och späd sallad från föreningens gemensamma växthus nere på gården. Du slår dig ner vid din matplats alldeles intill fönstret och slås av hur fint det var att du valde att bo just här.

Vardagsrum

Middagstallriken stoppar du in i den sprillans nya diskmaskinen för att sedan krypa upp i din stora soffa i vardagsrummet. När du flyttade in slogs du av hur rummets planering och de öppna ytorna gjorde det så lätt att möblera. Ikväll blir det en lugn film men häromdagen bjöd du in tio vänner på fest utan att det kändes trångt.

Balkong

Innan det är dags att sova går du ut på balkongen och tittar till dina odlingar. Här har du drivit upp både örter, cocktailtomater, gurka och chili. Det blir fint till morgondagens hemmagjorda gazpacho.

  • Gemensamt växthus på gården

  • Gemensam grill för grillkvällar med grannarna

Svanenmärket

Ditt hem är Svanenmärkt. Det har god ljudisolering, bra ventilation och är energisnålt.

Läs mer om Svanenmärkningen

Bilder

Området

  • Ett socialt grannskap

    Det inbjudande växthuset blir som ett socialt nav på gården. Här finns det möjlighet för de som vill att så växter och odla. Växthuset passar även perfekt att ha fest i, eller varför inte bara hänga här med vänner och grannar en skön sommarkväll. Utanför växthuset finns den gemensamma grillplatsen och intill kommer det finnas odlingsytor och växtbäddar där de boende ska kunna odla egna bär och så kryddväxter.

  • Skolor och förskolor

    För barnfamiljerna finns förskolan Femtioettan precis vid Aronia. Närmsta grundskolan, Sätraskolan, ligger på andra sidan Sätradalen. För den elev som vill utmana sina språkkunskaper finns Internationella engelska skolan en kort cykeltur bort. I angränsande Skärholmen finns även ett tiotal grundskolor att välja bland.