Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Natur och fritid i grönt grannskap

Ditt nya grannskap är lugnt och harmoniskt med Sätraskogens naturreservat alldeles runt knuten. På cykel når du Mälarhöjdsbadet på sju minuter och har du båt ligger Sätra Båtsällskap nära intill.

Aronia är grönt – genom sina miljöfrämjande planeringar, sedumtaken på miljöstationerna och på sättet som kvarteret är planerat redan vid ritbordet. Här finns kloka tankar bakom alla lösningar, både hur husen är byggda och hur de är inredda. Välkommen till ett hållbart hem.

Hall

Kliv in, stig på – du är hemma. Stäng säkerhetsdörren bakom dig och kräng av dig jackan. Den trollar du lätt undan i din skjutdörrsgarderob som sväljer det mesta. Skulle du känna för att fräscha upp med lite dammsugning gömmer sig städskåpet direkt till höger.

Kök

Några steg ut från hallen tar du vänster och möts av köket vars arbetsyta löper längs med hela väggen. Här väntar energismarta vitvaror på att förädla din mat: glaskeramikhäll med ugn och en kombinerad kyl och frys. Använda kastruller och tallrikar tar diskmaskinen hand om. Matplatsen har fint ljusinsläpp tack vare fönstret som vetter mot din egen uteplats precis intill.

Uteplats

Från vardagsrummet når du din egen uteplats som vetter mot den gemensamma gröna gården och växthuset. Här blir gränsen mellan inne och ute behagligt flytande: på hela 21 kvadratmeter är det lätt att få plats med både en rymlig utegrupp, egna odlingar och en matplats. Ut och njut.

Vardagsrum

Som ditt nya hem är planerat finns alla förutsättningar för att bjuda hem vännerna. Börja med något svalkande att dricka på uteplatsen och duka sedan upp till långbord i gränslandet mellan kök och vardagsrum. Avsluta kvällen med sällskapsspel i den stora soffan – den får lätt plats tack vare den smarta planlösningen.

Sovrum

Kom till ro i din egen lugna vrå i världen – här varvar du ner och laddar upp inför en ny dag. Här finns gott om förvaring för kläder, träningsutrustning och accessoarer i din dubbelgarderob med skjutdörr. Möblera med dubbelsäng och sängbord eller enkelsäng och arbetsplats.

Badrum

Ditt hem ska bjuda på minsta möjliga praktiska motstånd och ditt badrum möter alla krav: lättstädat klinkergolv, handdukstork, infällda spotlights i taket och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare toppad med rejäl arbetsbänk. Vardagslyxen när den är som bäst.

Bilder
Området
 • Ett socialt grannskap

  Det inbjudande växthuset blir som ett socialt nav på gården. Här finns det möjlighet för de som vill att så växter och odla. Växthuset passar även perfekt att ha fest i, eller varför inte bara hänga här med vänner och grannar en skön sommarkväll. Utanför växthuset finns den gemensamma grillplatsen och intill kommer det finnas odlingsytor och växtbäddar där de boende ska kunna odla egna bär och så kryddväxter.

 • Kommunikationer

  Som boende i Aronia har du nära till kommunikationer. Utanför porten stannar buss 135 som tar dig till Skärholmen Centrum på 6 minuter. Till Sätra Centrum promenerar du på 5 minuter och där finns både buss och tunnelbana. Tunnelbanans röda linje tar dig till Södermalm och city på drygt 20 minuter. Kör du bil är det enkelt att komma ut på E4:an som snabbt tar dig in till Stockholm.

 • Service i området

  Från Aronia gör du vardagsinköpen på välsorterade Ica Nära som ligger ett par minuters promenad bort. Vill du utmana sinnena så beger du dig till SKHLM. Här finns allt du kan tänkas behöva, närmare bestämt 88 butiker och 30 restauranger och fik. I närområdet finns även Heron city som bland annat erbjuder bowling, bio och möjlighet att storhandla på Willys. Nämnvärt är även möbeljätten Ikea i Kungens Kurva.

 • Skolor och förskolor

  För barnfamiljerna finns förskolan Femtioettan precis vid Aronia. Närmsta grundskolan, Sätraskolan, ligger på andra sidan Sätradalen. För den elev som vill utmana sina språkkunskaper finns Internationella engelska skolan en kort cykeltur bort. I angränsande Skärholmen finns även ett tiotal grundskolor att välja bland.