Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Radhuset med skärgården som granne

Här i ditt nya hem har du aldrig långt till promenader i naturen eller ett svalkande dopp i det blå. Silverslänten passar dig som saknar naturens lugn men ändå inte kan få nog av storstadsvimlet.

Välkommen till familjens nya radhus i ett socialt grannskap med trivsamma stråk och grönmiljöer. På två våningar finns rum med lättmöblerade ytor, vattenburen golvvärme och vacker ekparkett. I vardagsrummet kan du duka upp till festmåltiden med vännerna och på uteplatsen finns det plats för kräftskivan. Med ungefär 30 minuters bilavstånd når du innerstan.

Entré och hall

Innanför dörren väntar en rymlig hall med plats för skorna och jackorna. Till höger finns bra förvaringsmöjligheter för både städprylarna och dunjackorna som snyggt göms bakom skjutdörrar.

Kök och vardagsrum

När det är dags för matlagning möts du av smidiga förvaringslösningar och bra tillagningsytor som underlättar både salladshackningen och brödbakningen. Vid middagsbordet intill fönstret kan hela familjen samlas för söndagsbrunchen. I vardagsrummet finns stora fönster som vetter mot nordost. Ytorna väntar på att du ska möblera med den fluffiga soffan och sköna fåtöljen.

Uteplats

På årets varmare dagar kan du flytta ut middagen till hemmets avskilda uteplats. Här på baksidan finns trädäcket med bra potential till växtliv och blomster. Varför inte vakna upp och ta morgonkaffet här ute en varm majmorgon.

Sovrum 1

Från uteplatsen ser du upp till det större sovrummets fönster. Här kan du sätta din egen prägel med bred dubbelsäng och mysiga ljuskällor. Bakom skjutdörrarna göms bra förvaringslösningar för byxorna, skjortorna och klänningarna. Utanför rumsdörren är det bara ett par steg till badrummet.

Sovrum 2 och 3

En trappa upp finns också två mindre sovrum intill varandra. Här inne väntar plats för barnens leksaker och filmhjältar samsat bredvid sängen, skrivbordet och bokhyllan.

Badrum och gästtoalett

Utanför sovrummen ligger badrummet med det sköna badkaret. Här inne kan du ta långa och avkopplande bad medan handduken torkar på handdukstorken. Intill köket finns gästtoaletten med bra dusch. Rummen är ljusa med kaklade väggar och klinker på golven.

Tvättstuga

På nedervåningen finns även tvättutrymmet med egen tvättmaskin och torktumlare. Det ligger också en rostfri ho bredvid en praktisk arbetsbänk som underlättar tvättsorteringen. Vid sidan av står också hemmets hjärta – värmepumpen.

Parkering och förråd

När det är dags att förvara utemöblerna finns det gott om utrymme i det fristående uteförrådet. Runt knuten ligger också bilens parkeringsplats på den gemensamma parkeringsytan.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan