Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Översikt Ekängen i Linköping
Planerad

Linden

Kvartersfester i Ekängen

Ägandeform:
Bostadsrätt
Antal rum:
4 - 5
Storlek:
121 - 139 m²

För dig som funderar på att köpa

Ett tryggt köp med Bonava

Bonava har byggt bostäder sen 30-talet och erfarenhet ger kunskap om vad ett bra hem är och hur ett tryggt köp går till. Vi och våra kunniga mäklare är med och stöttar dig hela vägen.

Beskrivning

Säljstart våren 2023

Kvartersfester i Ekängen

Gillar du att vara en del av gemenskapen där du bor? Då kommer du att trivas i den nya trädgårdsstaden Linden i Ekängen. Vårt första grannskap består av 45 radhus i två olika storlekar med gott om plats för gemenskap – både inne och ute, granne med skogen och sjön Roxen.

Bara 9 minuter från city, växer det nya bostadsområdet fram. Här samsas villor, radhus och parhus med lägre flerbostadshus, trivsamma grönytor och samlingsplatser. Här kan leken börja i den egna trädgården, på stigarna mellan husen eller i pulkabacken. I det grönskande kvarteret finns dessutom ett gemensamt utegym, lekplats och grillplats att samlas för korvgrillning eller varför inte somriga kvartersfester.

Med värme från solen

Alla hus är utrustade med solceller, som uppskattningsvis genererar mellan 5 200 - 6 000 kWh/år och hus. Elen du producerar kan du antingen använda själv eller sälja vidare till elnätet. Svanenmärkta energieffektiva hus med bra isolering, energisnåla vitvaror och effektiv värmeåtervinning håller nere driftkostnaderna och ger dig möjlighet till fördelaktiga gröna bolån.

Trädgårdsstaden nära staden

Lugna gator kantade med alléer, fasader i varierande färger, små torg och grönområden inkilade mellan husen. Bebyggelsen i det nya grannskapet hämtar inspiration från den engelska trädgårdsstaden. Något som även Linköpings stadsarkitekt Gustaf Linden gjorde, när han introducerade trädgårdsstadens ideal på 1920-talet och ritade radhusen längs Lindengatan i Tannefors.

När trädgårdsstaden Linden väl står färdigbyggt kommer det här att finnas närmare 250 hus i blandade storlekar och upplåtelseformer, en skola med förskola och ett LSS-boende i området.

Bilder
Information om bolån
Området
  • Natur och fritid

    Sjön Roxen ligger nära området Ekängen och den är känd för sitt goda fiske av bland annat gädda. Men det går att få mycket annat än gädda i sjön. Roxen är en av de artrikaste sjöarna i länet och har fina bestånd av exempelvis abborre, gös och braxen, du kan fiska både från land och med båt runt om sjön. Det finns även flera fina badplatser, närmsta är Östernäs badplats som är 2,4 km från området.

  • Kommunikationer

    Till Linköpings centrum och centralstation tar resan cirka 9 minuter med bil (6,6 km) och 22 min med cykel. Närmaste busshållplats är Stensättersvägen, den trafikeras av linje 10 och resan till Linköpings centralstation tar cirka 15 min. Och ska du med flyget är det endast 10 minuter med bil till Linköping City Airport.

  • Service och handel

    Närmaste mataffär är en AutoMat som finns i närheten av Stensättersvägens busshållplats (AutoMat är ett nytt obemmannat koncept som bygger på att man legitimerar sig i butiksentrén med mobilt Bank ID.). Linköping centrum ligger tio minuter bort och innerstaden inbjuder till shopping och upplevelser i de många butikerna, kaféerna och restaurangerna. Eller så väljer du att åka lite norr om city, där hittar du handelsområdet Tornby.

Fakta om närområdet

2,4 km
till Östernäs badplats
6 st
förskolor i området
10 min
biltur till Linköpings centrum