Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Planerad

Linden i Ekängen

Kvartersfester i Ekängen

Ägandeform:
Bostadsrätt
Antal rum:
5
Storlek:
122 - 140 m²

Beskrivning

Kvartersfester i Ekängen

Gillar du att vara en del av gemenskapen där du bor? Då kommer du att trivas i den nya trädgårdsstaden Linden i Ekängen. Vårt första grannskap består av 26 radhus i två olika storlekar med gott om plats för gemenskap – både inne och ute, granne med skogen och sjön Roxen.

Bara 9 minuter från city, växer det nya bostadsområdet fram. Här samsas villor, radhus och parhus med lägre flerbostadshus, trivsamma grönytor och samlingsplatser. Här kan leken börja i den egna trädgården, på stigarna mellan husen eller i pulkabacken. I det grönskande kvarteret finns dessutom ett gemensamt utegym, lekplats och grillplats att samlas för korvgrillning eller varför inte somriga kvartersfester.

Med värme från solen

Alla hus är utrustade med solceller, som uppskattningsvis genererar mellan 5 200 - 6 000 kWh/år och hus. Och varje hus har en tilldelad parkeringsplats med laddstolpe. Elen du producerar kan du antingen använda själv eller sälja vidare till elnätet. Svanenmärkta energieffektiva hus med bra isolering, energisnåla vitvaror och effektiv värmeåtervinning håller nere driftkostnaderna och ger dig möjlighet till fördelaktiga gröna bolån.

Trädgårdsstaden nära staden

Lugna gator kantade med alléer, fasader i varierande färger, små torg och grönområden inkilade mellan husen. Bebyggelsen i det nya grannskapet hämtar inspiration från den engelska trädgårdsstaden. Något som även Linköpings stadsarkitekt Gustaf Linden gjorde, när han introducerade trädgårdsstadens ideal på 1920-talet och ritade radhusen längs Lindengatan i Tannefors.

När trädgårdsstaden Linden väl står färdigbyggt kommer det här att finnas närmare 280 hus i blandade storlekar och upplåtelseformer, en skola med förskola och ett LSS-boende i området.

Information om bilder

Flera av bilderna på denna sida är visualiseringar som är framtagna i ett tidigt skede - avvikelser kan förekomma.

Fördelar med Linden

Solceller på varje radhus

Gemensamt utegym och grill

Närhet till skog och sjö

Svanenmärket

Ditt hem är Svanenmärkt. Det har god ljudisolering, bra ventilation och är energisnålt.

Läs mer om Svanenmärkningen

Bilder

Information om bolån

Området

  • Natur och fritid

    Sjön Roxen ligger nära området Ekängen och den är känd för sitt goda fiske av bland annat gädda. Men det går att få mycket annat än gädda i sjön. Roxen är en av de artrikaste sjöarna i länet och har fina bestånd av exempelvis abborre, gös och braxen, du kan fiska både från land och med båt runt om sjön. Det finns även flera fina badplatser, närmsta är Östernäs badplats som är 2,4 km från området.

  • Kommunikationer

    Till Linköpings centrum och centralstation tar resan cirka 9 minuter med bil (6,6 km) och 22 min med cykel. Närmaste busshållplats är Stensättersvägen, den trafikeras av linje 10 och resan till Linköpings centralstation tar cirka 15 min. Och ska du med flyget är det endast 10 minuter med bil till Linköping City Airport.

  • Service och handel

    Närmaste mataffär är en AutoMat som finns i närheten av Stensättersvägens busshållplats (AutoMat är ett nytt obemmannat koncept som bygger på att man legitimerar sig i butiksentrén med mobilt Bank ID.). Linköping centrum ligger tio minuter bort och innerstaden inbjuder till shopping och upplevelser i de många butikerna, kaféerna och restaurangerna. Eller så väljer du att åka lite norr om city, där hittar du handelsområdet Tornby.

Solstudier

Här hittar du solstudier och kan se hur solens strålar faller över grannskapen under året. Notera att solstudierna är visualiseringar. Sollägen och utsikter är uppskattningar och kan avvika från verkligheten, Till exempel kan omgivningen ha förändrats, träd och buskar kan ha andra höjder än vad som bedömdes när solstudierna togs fram.  

Solstudie

Se hur solen rör sig över grannskapet

Solstudie

Se hur solen rör sig över grannskapet